Jaunumi

Karjeras nodarbības jauniešu centrā" Nagla"

06.10.2015
2014-09-22_vajadzigie_cilveki_izaugsmei.jpg

Skolēniem un jauniešiem ir iespēja izmantot karjeras konsultācijas jauniešu centrā" Nagla". Nodarbības var notik gan ar klasēm,gan individuāli. Nodarbības vada Karjeras konsultante Jana Kašlaja. Nodarbību laikus lūdzam saskaņot iepriekš rakstot uz e-pastu janakaslaja@inbox.lv ,mob.20210717

"Labo darbu nedēļa" no 12.10.2015. līdz 18.10.2015.

05.10.2015
plakats-palidzesim-for-web-2015.jpg

Labdarības organizācija Palīdzēsim.lv jau septīto gadu organizē akciju "Labo darbu nedēļa" - nedēļu, kad īpaši aktīvi darām labus darbus gan paši, gan mudinām to darīt arī citus. "Labo darbu nedēļa 2015" ievada gatavošanos Latvijas valsts simtgadei un tiek organizēta sadarbībā ar Kultūras ministriju, Latvijas valsts simtgades jauniešu rīcības komiteju un Izglītības un zinātnes ministriju.

Arī mēs atbalstām šo akciju, aicinām izplatīt informāciju skolēnu vidū, starp citu arī jauniešu centrs var piedalīties akcijā "Labo darbu nedēļa".

​Konkursa "Laiks laukiem!"

05.10.2015

laiks-laukiem_plakats--1.jpg

Konkursa "Laiks laukiem!" mērķis ir sekmēt skolēnu izpratni par dzīves un nodarbinātības iespējām 21. gadsimta laukos, kā arī veicināt uzņēmējdarbības un lauku tūrisma popularizēšanu jauniešu vidū, tādejādi veicinot skolēnu izpratni un interesi par mūsdienīgas dzīves veidošanu un uzņēmējdarbības iespējām laukos, kā arī par tradicionālām kultūrvēsturiskām lauku dzīves vērtībām.

Līdz 2015.gada 30. oktobrim norisinās konkurss "Laiks laukiem 2015", kurā aicinām 1. -12. klašu skolēnus aktīvi izzināt un pastāstīt citiem, kas notiek mūsdienīgos laukos. Balva saturiski atbilstošāko un radošāko darbu autoriem ir ekskursija visai klasei 500 EUR vērtībā.

Plašāka informācija, konkursa nolikums un video aicinājums pieejams šeit: www.laikslaukiem.lv

Karjeras nedēļa 2015 2015. gada 12. - 16. oktobris

05.10.2015
lejupielade--1.jpg

Jau ceturto gadu pēc kārtas Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar pašvaldībām un to izglītības pārvaldēm organizē pasākumu „Karjeras nedēļa” vairākās Latvijas pilsētās un novados, lai aktualizētu savlaicīgas un apzinātas tālākās izglītības un karjeras virziena izvēles nozīmi veiksmīgas personiskās dzīves ceļa veidošanā un palīdzēt jauniešiem izzināt savas karjeras iespējas atbilstoši savām spējām, interesēm un iespējām.

Karjeras nedēļā:

  • 2012. gada 26.-30. novembrī piedalījās 9 000 skolēni 5 pilsētās: Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā
  • 2013. gada 7.-11. oktobrīpiedalījās 24 197 skolēni - 11 pilsētās: Rīgā, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Cēsīs, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā.
  • 2014. gada 13.-17. oktobrī piedalījās 69 800 skolēni - 15 pilsētās/novados: Rīgā, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Cēsīs, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Rojā, Saldū, Ogrē, Alūksnē

Šogad 2015. gada 12.-16. oktobrī Karjeras nedēļa tiks organizēta 19 pilsētās/novados: Rīgā, Jelgavā, Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā. Daugavpilī, Jēkabpilī, Rēzeknē, Gulbenē, Cēsīs, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Rojā, Talsos, Dagdā, Preiļos un Lielvārdē.

Karjeras nedēļas mērķis

palīdzēt jauniešiem izzināt savas karjeras iespējas, veicināt uzņēmību un motivāciju mācīties un izvēlēties nākamo profesiju un izglītības ceļu atbilstoši savām spējām, interesēm un iespējām, ietverot visu līmeņu profesionālās izglītības vērtību un aktualitāti mūsdienās.

Mērķauditorija

  • Skolas pasākumos – visu vecumu skolēni un viņu vecāki;
  • Ārpusskolas pasākumos – jaunieši vecumā no 14 līdz 19 gadiem;
  • Medijos un vidē – žurnālisti, politikas veidotāji, jauniešu vecāki un sabiedrība kopumā.

Karjeras nedēļas tematika

VIAA sadarbībā ar 19 pilsētu/novadu Izglītības pārvaldēm/nodaļām Karjeras nedēļas ietvaros plāno pasākumus, aktualizējot šādu tematiku: Iepazīsti savu profesiju; Iepazīsti sevi; Gūsti pieredzi; Esi uzņēmīgs; Zini informācijas resursus; Palīdzi savam bērnam izvēlēties karjeru.

2014. gadā Karjeras nedēļas tematika vairāk tika veltīta sevis iepazīšanai. Jaunieši tika aicināti iepazīt sevi, savas stiprās un vājās puses, īpašības un talantus, lai labāk izprastu, kādai karjerai viņi ir piemēroti.

2015. gadā galvenais fokuss būs uz profesijas iepazīšanu radošā un jauniešiem atraktīvā veidā. Līdz ar to šogad Karjeras nedēļas moto: “Atver profesijas durvis”.

Sīkāka informācija http://viaa.gov.lv/lat/karjeras_atbalsts/karjeras_...

Jauno AWARD vadītāju kursi

05.10.2015
intaward-logo-small.jpgPievienojies 6.-7.novembrī Valsts izglītības satura centrā, Strūgu ielā Nr.4 notiks Award jauno vadītāju kursi jeb 16 stundu pedagogu profesionālās kompetences pilnveides apmācības "Jauniešu pašizaugsmes un profesionālo un sociālo prasmju pilnveidošanas sekmēšana"

Strukturētais dialogs " Kafija ar politiķiem" Kas tas ir?

02.10.2015
images--2.jpg

http://www.izm.gov.lv/lv/jaunatne/lidzdalibas-meha... Kas tas ir- noskaties un iesaisties! Jau ceturto gadu plānojam " Kafiju ar politiķiem" Kandavā, šogad tā notiks novembra sākumā, Seko līdz informācijai!

Diskusiju Klubiņš!

01.09.2015
_origin_desktopa-attel.jpg

Jaunums Jauniešu Centrā "Nagla".

No septembra darbosies diskusiju klubiņš, kurā varēs iemācīties diskutēt ar citiem jauniešiem vai arī aizstāvēt savu viedokli!

Nodarbības notiks Kandavā, Zīļu ielā 2!

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas