Jaunumi

Jaunieši par klimatu! - Loesje radošās rakstīšanas un fotogrāfēšanas meistarklase

24.11.2022

jauniesi-par-klimatu.jpgKandavā nebijis pasākums - Loesje radošās rakstīšanas meistarklase jauniešiem no 13-30 gadu vecumam! Dalība bez maksas. Rezervē vietu arī sev! Piesakies šeit: ej.uz/loesjekandavā
LAPAS (Latvijas platforma attīstības sadarbībai) kampaņas #jauniešiparklimatu ietvaros arī mēs vēlamies veicināt jauniešu izpratni par klimata pārmaiņu ietekmi ne tikai uz mūsu ikdienas dzīvi, kā arī sociālo un ekonomisko situāciju globālā mērogā, bet arī jauniešu iespējām un veidiem paust savu viedokli un būt pārmaiņu iniciatoriem.
Pasākuma norise:
no 10:30 ierašanās, reģistrēšanās
11:00 Loesje radošās rakstīšanas darbnīca.
Radošās rakstīšanas darbnīcā, izmantojot Loesje tehniku, tev būs ir iespējams paust savu viedokli par Latvijā un pasaulē notiekošajām aktualitātēm vai kādām citām sev tuvām tēmām.
Darbnīcas ietvaros tu uzzināsi par Loesje plakātu veidošanas kustību un tās pārstāvētajām vērtībām, piedalīsies vairākos radošās rakstīšanas iesildīšanās uzdevumos un kopā ar citiem dalībniekiem rakstīsi saukļus, kuri pēc tam tiks izmantoti melnbalto Loesje plakātu veidošanā.
Loesje radošās rakstīšanas metodes būtiskākais elements ir koprade. Darbnīcas laikā dalībnieki sēž aplī, papildinot un uzlabojot viens otra rakstīto, šādā veidā kopīgi radot jaunus un reizēm arī pašiem dalībniekiem pārsteidzošus tekstus, kādus viens pats dalībnieks individuāli nespētu izveidot. Lai piedalītos darbnīcā, īpašas rakstīšanas prasmes vai literārā pieredze nav nepieciešama. Darbnīcas laikā radītie teksti tiks izmantoti, lai veidotu jaunos Loesje plakātus. Jaunradītie plakāti vēlāk tiks publicēti Latvijas Loesje plakātu arhīvā http://ej.uz/Loesje-plakati un būs brīvi pieejami nekomerciālai izmantošanai gan darbnīcas dalībniekiem, gan jebkuram citam interesentam.
13:30 Pusdienu pauze
14:30 Loesje plakātu fotografēšanas darbnīca

Loesje plakāti tiek veidoti, lai aicinātu sabiedrību aizdomāties par pasaulē aktuāliem tematiem un veicinātu indivīda vēlmi uzņemties aktīvu iniciatīvu savas apkārtējās vides un sabiedrības uzlabošanā. Loesje plakātu fotografēšanas darbnīcas mērķis ir paspilgtināt plakātu pausto domu, iekļaujot plakātus pilsētvidē, kā arī fotografējot tos kopā ar cilvēkiem. Fotografēšanai tiek izmantoti A3 un A1 izmēra plakāti, foto kadru meklējumam esot kā radošam koprades uzdevumam - darbnīcas dalībniekiem to veicot nelielās trīs līdz četru cilvēku grupās. Darbnīcā iespējams piedalīties, izmantojot viedtālruņa piedāvātās fotografēšanas iespējas, gan arī izmantojot profesionālo foto tehniku.
Foto darbnīcas ievadā tiks sniegta ievadlekcija par fotografēšanu un padomi, kas noderīgi tieši Loesje plakātu fotografēšanā. Darbnīcas noslēgumā paredzēta arī kopīga iegūto rezultātu apskate un izvērtēšana.
Loesje plakāti tiek rakstīti vairāk nekā 30 pasaules valstīs, tomēr Latvija ir pirmā valsts, kurā tika uzsākta arī plakātu fotografēšana pilsētvidē. Tas notika 2008. gadā, projekta "Balti Melnā Revolūcija" ietvaros. Kopš tā laika līdzīgas darbnīcas ir notikušas kopumā 45 reizes, viesojoties vairāk nekā 24 dažādās apdzīvotās vietās Latvijā. Šī darbnīca būs pirmā reize, kad Loesje plakātu fotografēšana norisinās Kandavā. Ar iepriekšējo foto darbnīcu rezultātiem iespējams iepazīties adresē www.ej.uz/Loesje-foto
17:00 Pasākuma noslēgums
Aktivitāte tiek finansēta no EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” un Eiropas Savienības DEAR programmas.
#AktivoIedzivotajuFonds #ClimateOfChange #LAPAS

"Tik forša ballīte mums vēl nav bijusi!"

05.08.2022

whatsapp-image-2022-08-03-at-12-46-11-pm-1.jpg30.jūlijā Kandavas skeitparkā brīvā un radošā atmosfērā pagāja neformālās jauniešu grupas “Sphinx” organizētie Kandavas un apkaimju jauniešu sadraudzības Dārza svētki. Šo pasākumu jaunieši īstenoja konkursa "Tukuma novada jauniešu iniciatīvu projekta konkurss" ietvaros ar Tukuma novada Izglītības pārvaldes atbalstu un Tukuma novada pašvaldības finansējumu.

Šis jauniešu pasākums priecēja ar plašu aktivitāšu klāstu, kurā bija gan iespēja iemēģināt roku grafiti mākslā, gan radoši izpausties, apgleznojot T-krelus vai piedaloties meditatīvajā zīmēšanas-apļošanas meistarklasē. Liela piekrišana bija arī galda spēlēm un āra lielformāta spēlēm. Aktīvākie jaunieši izvēlējās sporta spēles un stafetes, bet drosmīgākie pārbaudīja savas līdzsvara noturēšanas prasmes uz slackline. Aktīvākiem pasākuma dalībnieki, kuri piedalījās stafetēs un konkursos, ieguva balvas, bet visiem apmeklētājiem bija iespēja saņemt pasākuma piemiņas dāvanas. Īpaši pateicīgi jaunieši ir Eurodesk Latvija par balvu fondu Actionbound pilsētas spēles dalībniekiem, kā arī brīvprātīgajiem meistarklašu vadītājiem - Renāram, Ingai, Līgai, Ancei, Līvai, Lāsmai! Dārza svētku apmeklētājiem jaunieši bija sarūpējuši arī gardas piknika uzkodas, atspirdzinošus dzērienus un saldumus. 

Dārza svētkos ikvienam jaunietim bija iespēja tikties arī ar svētku īpašo viesi - Eiropas Jaunatnes dialoga (EJD) vēstnieci Lauru Vilciņu. Laura jauniešus iepazīstināja ar EJD pamatbūtību, EJD vēstnieku pienākumiem un jauniešu iespējām paust savu viedokli un tapt sadzirdētiem. Izmantojot dažādas neformālās izglītības metodes, vēstniece aicināja jauniešus uz diskusiju par ilgtspējīgu un "Zaļu Eiropu" un iekļaujošu sabiedrību. Pēc diskusijām jaunieši labprāt baudīja vēstnieces sarūpētos saldējuma kokteiļus.

Arī mums - Kandavas multifunkcionālajam jauniešu iniciatīvu centram šie svētki bija īpaši, jo atzīmējām centra 10+2 gadu jubileju! Patiesi priecājāmies par iespēju šos svētkus nosvinēt klātienē, kopā ar mūsu aktīvajiem jauniešiem, kā arī Dundagas Brīvā laika pavadīšanas centra un biedrības "Palēciens Tev" Tukuma jauniešiem. 

Paši jaunieši atzina, ka tik labi un jautri atpūtušies viņi sen nebija, un ar nepacietību jau gaida nākamo jauniešu pasākumu.

Neliels ieskats pasākuma norisē pieejams bilžu galerijā zem šī raksta vai šajā video, ja seko linkam:

https://animoto.com/play/f0CC9...

Lasīt visu ziņu galerija (57)

Kandavas un apkaimju jauniešu sadraudzības Dārza svētki

20.07.2022

kandavas-jauniesu-darza-svetki.jpgHei, jaunieti, ielūdzam Tevi, jā, tieši Tevi, - kam jau ir 13, bet vēl nav 26 gadi, - uz Kandavas un apkaimju jauniešu sadraudzības Dārza svētkiem jau šo sestdien, 30.jūlijā plkst. 15:00 Kandavas Skeitparka teritorijā! Programmā - mūzika, dejas, konkursi, nopietni nenopietnas runas un, protams, uzkodas.

Lai uzzinātu sīkāk, lasi tālāk ;)

No 12:00-17:00 MJIC Nagla 12 gadu jubilejai par godu aicinām jauniešus piedalīties Actionbound pastaigā ar uzdevumiem. Ikvienam dalībniekam dāvanas no EuroDesk, bet trīs visvairāk punktu savākušajiem spēlētājiem - īpašas balvas. Seko linkam, lai piedalītos:
https://actionbound.com/bound/...

15:00 Dārza svētku atklāšana, mūzika, dejas, meistarklases, grafiti māksla u.c. aktivitātes

16:00 Kokteiļi ar vēstnieku - tikšanās ar Eiropas Jaunatnes dialoga vēstnieci Lauru Vilciņu un diskusijas par jauniešu iespējām ietekmēt ilgtspējīgas un "zaļas" Eiropas un iekļaujošas sabiedrības veidošanu. Aktīvākajiem dalībniekiem - īpašie saldējuma kokteiļi.

17:00 Actionbound pastaigas dalībnieku un uzvarētāju apbalvošana

17:30 MJIC Nagla dzimšanas dienas svinības

Projekts īstenots konkursa "Tukuma novada jauniešu iniciatīvu projekta konkurss" ietvaros ar Tukuma novada Izglītības pārvaldes atbalstu un Tukuma novada pašvaldības finansējumu.
Atbalsta MJIC "Nagla", Eurodesk, JSPA, kafejnīca "Pie Kristapa".
#jcnagla #eurodesk #jspa #piekristapa #europegoeslocal #eiropasjaunatnesdialogs #kandava

MJIC "Nagla" mēneša plāns - augusts 2022

03.08.2022

menesa-plani-1.jpgKandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra „Nagla” 2022. gada augusta plāns: 

Sagatavoja: Līva Lauma Truhņēviča, Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" jaunatnes darbiniece.

Apstiprināja: Laura Bičkovska, Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" vadītāja.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Jūlija aktivitātes

03.08.2022

whatsapp-image-2022-07-30-at-9-18-33-pm-2.jpgŠajā rakstā ielūkojies vairāk par to, kā jūlijs aizritējis jauniešu centrā “Nagla”.

Mēneša sākumā devāmies pārgājienā uz Vecajiem Ozolājiem. Jauniešiem bija iespēja, ne tikai aktīvi pavadīt dienu, bet arī uzzināt daudz jauna par vidi mums apkārt – augiem, dzīvniekiem, vēsturisko estrādes atrašanās vietu, kā arī pilnveidot savas izdzīvošanas prasmes – savākt zarus, iekurt ugunskuru, izveidot iesmus.

No 12. līdz 14. jūlijam jaunatnes darbinieki piedalījās mācību “Atbalsts jaunatnes jomas attīstībai reģionos” 2.modulī Jelgavā, kur papildināja zināšanas, guva ieskatu par darbu citās pašvaldībās, dalījās ar savu pieredzi par darba ar jaunatni veidiem – ielu jaunatnes darbs, mobilais jaunatnes darbs, digitālai jaunatnes darbs, individuālais darbs ar jauniešiem.

20. jūlijā tika atzīmēta Starptautiskā Šaha diena. Jauniešu centra sociālajos tīklos bija iespējams aizpildīt mazu viktorīnu, noskaidrojot zināšanas par šaha pamata jautājumiem, taču jauniešu centrā tika rīkots šaha spēles turnīrs, kurā jaunieši ar šaha iemaņām gan savstarpēji spēlēja šahu, gan apmācīja jauniešus bez šaha spēles pieredzes.

30. jūlijā tika īstenota jauniešu iniciatīva “Kandavas un pagastu jauniešu Dārza svētki”. Tā bija jauniešu ideja par kopīgu pasākumu jauniešu saliedēšanai, kā arī informēšanai par jauniešu iespējām Eiropā. Viena no pasākuma iniciatoriem, kas nu jau kļuvusi par Eiropas Jaunatnes Dialoga vēstnieci, Laura Vilciņa, vadīja jauniešiem diskusijas, kuru laikā jaunieši uzzināja, kas ir Eiropas Jaunatnes Dialogs, kādas ir jauniešu domas par tādām svarīgām tēmām kā informācija, mobilitāte, pārvaldība, cik lielas ir jauniešu iespējas ietekmēt lēmumu pieņemšanu, u.c. Pasākuma laikā atzīmējām arī jauniešu centra divpadsmito dzimšanas dienu. Visas dienas garumā bija iespēja piedalīties dažādās meistarklasēs, kreklu apgleznošanas darbnīcā, grafiti darbnīcā, meditatīvās zīmēšanas darbnīcā, piedalīties stafetēs,  spēlēt galda spēles, bet par muzikālo atmosfēru rūpējās DJ. Pasākums īstenots Eiropas Jaunatnes dialoga ietvaros, ko finansē Eiropas Komisija un ar Tukuma novada Jauniešu iniciatīvu projekta konkursa 2022 finansējumu.

Uz tikšanos augustā!

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Make Your Move - starptautiskā šaha diena

20.07.2022 16:00 - 18:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

Katru gadu 20.jūlijā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā šaha diena. Arī mēs, lai to atzīmētu, sahadiena-instagram-post.jpgpiedāvājam tev šajā dienā iemācīties spēlēt šahu vai, ja jau proti, iemācīt to kādam, kurš vēl neprot, bet, ja tev šķiet, ka esi šaha PRO, tad nāc un izaicini spečuku! Gaidām tevi rīt, 20.07.2022., plkt.16:00 JC NAGLA! Uzkodas un dzērieni garantēti.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

MJIC "Nagla" mēneša plāns - jūlijs 2022

05.07.2022

menesa-plani-3.jpgKandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra „Nagla” 2022. gada jūlija plāns: 

Sagatavoja: Līva Lauma Truhņēviča, Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" jaunatnes darbiniece.

Apstiprināja: Laura Bičkovska, Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" vadītāja.

Lasīt visu ziņu galerija (1)
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas