Jaunumi

Erasmus Baltic Youth Exchange Project “Quo vadis Europe” piedzīvojums noslēdzies

18.10.2016

1-112.jpg

    No 7. oktobra līdz 14. oktobrim 3 jaunieši  - Estere Dravniece, Gints Leimanis un Ērika Matule no JC “Nagla” piedalījās Erasmus+ jauniešu apmaiņas projektā Vācijā, kurā vēl piedalījās jaunieši no Lietuvas, Igaunijas, Kaļiņingradas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Norvēģijas un Polijas. Projekta programma un tā izpilde bija izstrādāta augstā līmenī, jo noslēdzoties projektam,  jaunieši atzina, ka daudz vairāk vēlas uzzināt par politiku vietējā līmenī, gan Eiropas, kā arī paplašināt savu redzesloku saistībā ar Eiropas Savienības pamatvērtībām, cilvēktiesībām un  savstarpējo solidaritāti. Kā arī nonāca pie kopēja secinājuma, cik svarīgi ir “izrauties” no savas ikdienas un piedalīties šāda veida projektos, lai uzzinātu , kā arī izprastu citu valstu jauniešu idejas, skatījumu un politikas izpratnes nozīmīgumu mūsu ikdienas dzīvē.

Lasīt visu ziņu galerija (26)

Nacionālais forums „NEFORMĀLS un ATZĪTS”

12.10.2016

logo_www.jpgNacionālais forums notiks 2016. gada 9.-10. novembrī viesnīcā SemaraH Hotel Lielupe Bulduru prospektā 64/68, Jūrmalā. Pieteikšanās aizpildot pieteikuma anketu elektroniski līdz 3.novembrim https://goo.gl/rWGVgm. Rezultāti tiks paziņoti visiem personīgi līdz 4. novembrim.

Nacionālā foruma mērķis ir veicināt diskusiju par nākamajiem soļiem neformālās izglītības atzīšanai Latvijā. Forumā tiks diskutēts, kā veicināt izpratni par jaunatnes darba lomu jauniešu kompetenču attīstīšanā un meklēti risinājumi, kā attīstīt starpnozaru sadarbību, lai sekmētu neformālajā izglītībā iegūto kompetenču atpazīstamību un pielietojumu darba tirgū. 

Forumā piedalīsies 250 jaunatnes darbinieki (no pašvaldībām, NVO u.c.), izglītības iestāžu un pašvaldību pārstāvji, uzņēmumu pārstāvji un jaunieši.

Ja rodas jautājumi vai nepieciešama papildus informācija, lūdzu, sazinieties ar  JSPA reģionālo sadarbības partneri Gintu Salmiņu, tālr.: 29256888, e-pasts: nacionalaisforums@gmail.com

Lasīt visu ziņu

Baltic Youth exchange 2016, Hamburga

12.10.2016

14657402_977428739052391_6022402779133644539_n.jpgErasmus+ jauniešu apmaiņa Baltic Youth Exchange  sestā diena Hamburgā. Rīta pusē jaunieši no Zviedrijas, Vācijas, Latvijas, Krievijas, Somijas, Lietuvas, Norvēģijas un Polijas piedalījās radošā darbnīcā, kurā diskutēja par to, kādā Eiropā jaunieši vēlas dzīvot, kas būtu jāmaina, kādi būtu tie nosacījumi, lai, piemēram, Eiropā visi dzīvotu mierā, kā arī par Eiropas ietekmi miera jautājumos pasaules kontekstā. Pēc diskusijām un prezentācijām, iepazinām Hamburgu. Rīt pēdējā projekta diena, kuru gaidām ar nepacietību, jo jauniešiem būs iespēja diskutēt un uzdot jautājumus Vācijas parlamenta pārstāvim.

JC "Nagla" piedalīsies studiju vizītē Šveicē

05.10.2016
sveice.jpg

 Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra apstiprinājusi JC "Nagla" dalību studiju vizītē Šveicē, kura noisināsies no 17. - 21.oktobrim Ženēvā. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra šīs vizītes organizēšanā sadarbojas ar Šveices organizāciju "Euforia", kas atbalsta apkātējo vidi saudzējošu dzīvesveidu("Green Charter"). Vizītes laikā tiks nodrošināts tikai veģetārs ēdiens, kā arī pārvietošanās vizītes laikā notiks ar sabiedrisko transportu, tādējādi samazinot CO2 izmešus vidē.

BiTriMulti (BTM) – daudzpusīgas apmācības par jauniešu apmaiņas projektiem

05.10.2016
salto.jpg

BiTriMulti (BTM) apmācības paredzētas jaunatnes darbiniekiem un brīvprātīgajiem, kas strādā ar jauniešiem, kuri vēlas izstrādāt savu pirmo starptautisko jauniešu apmaiņas projektu programmā "Erasmus+: Jaunatne darbībā". Apmācības norisināsies no 2017. gada 15. līdz 19. februārim Grieķijā. Pieteikšanās līdz 2016. gada 20. novembrim.

Lasīt visu ziņu

Apmācības jaunajām Eiropas Brīvprātīgā darba (EBD) organizācijām „Izproti Eiropas Brīvprātīgo darbu”

05.10.2016
ebd-apmacibas_plakats.www.jpg

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina organizācijas un iestādes no visas Latvijas, kurām iepriekš nav bijusi pieredze EBD projektu īstenošanā, pieteikties apmācībām jaunajām Eiropas Brīvprātīgā darba organizācijām, kuras notiks no 2016.gada 4. līdz 6.novembrim viesu namā „Puduri”, Ķeguma novadā.

Lasīt visu ziņu

Aicina Kurzemes reģiona jauniešus piedalīties apmācībās uzņēmīguma veicināšanai

03.10.2016

index.jpgApmācības "Uzņem apgriezienus" notiks no 2016. gada 28. oktobra līdz 30. oktobrim, viesnīcā "Rezidence", Vandzenes pagastā, Talsu novadā. Pieteikšanās apmācībām līdz 14. oktobrim.

Lasīt visu ziņu
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas