Jaunumi

Finanšu pratības nodarbības jauniešiem

12.04.2023

ozonsfinansupratiba.jpg

Biedrība “Kandavas novada jauniešiem” projekta “Ozons!” ietvaros piedāvā jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem lielisku iespēju piedalīties 3 nodarbību apmācību ciklā par finanšu pratību:

14.aprīlī “Finanšu paradumi”,

21.aprīlī “Ienākumi vs izdevumi”,

19.maijā “Personīgais budžets”.

Nodarbības notiks Kandavas MJIC “Nagla” telpās. Sākums katru reizi 18:00. Dalība bez maksas.

Nodarbības vadīs Inga Smilgaine, finanšu pratības speciāliste.

Piesakies un rezervē sev vietu jau tagad! https://ej.uz/manaštuka

Projekts "Ozons!" finansēts ar Eiropas Komisijas “Eiropas Solidaritātes korpuss” atbalstu, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

Apmācību cikls vecākiem - Kā saprast un saprasties ar pusaudzi?

15.03.2023

cap-ig.jpgPusaudžu vecums ir dažādiem izaicinājumiem pilns ne tikai bērniem, bet arī vecākiem, kuriem dažreiz pietrūkst izpratnes par to, kas pusaudžiem šajā vecumposmā (aptuveni 10 līdz 16 gadi) ir svarīgs, kas ar viņiem notiek un kā veidot veiksmīgu sadarbību ar bērniem, lai viņi kļūtu par nobriedušiem un veselīgiem pieaugušajiem.

Biedrība "Kandavas novada jauniešiem" sadarbībā ar psiholoģi Lieni Kalvu piedāvā 12-16 gadus vecu pusaudžu vecākiem iespēju piedalīties 10 nodarbību apmācību ciklā, kas būs kā lielisks atbalsts un ceļvedis, audzinot pusaudzi.

Kursa laikā vecāki, aktīvi līdzdarbojoties, saņems atbildes uz šiem un citiem jautājumiem:

  • Pusaudzis vairs nav mazs bērns, taču arī ne pieaudzis. Ko atļaut un ko nē? Kādā veidā noteikt robežas, ja agrākās metodes vairs nestrādā?
  • Vēlos, lai man ar pusaudzi būtu labas, emocionāli tuvas attiecības. Kā ar pusaudzi sarunāties? Kā izteikt kritiku, nesabojājot attiecības?
  • Pusaudzim nav draugu vai ir sarežģītas attiecības ar vienaudžiem. Vai un kā es varu viņu atbalstīt?
  • Pusaudzis tik daudz ko grib darīt atšķirīgi no mums, vecākiem, bieži ir opozīcijā, protestē. Cik daudz protestēt ir normāli?
  • Pusaudža seksualitāte. Kāda seksuālā uzvedība ir atbilstoša, kāda nē? Kas ir sekstings? Vai sarunas ar pusaudzi par seksualitāti nepamudinās viņu ātrāk iesaistīties seksuālās attiecībās?
  • Pusaudzis ir noslēgts un es nezinu, kā viņš jūtas. Ko darīt, ja neesam pieraduši runāt par emocijām?
  • “Uzsprāgstam” mēs visi – gan pusaudzis, gan vecāki. Kā palīdzēt sev un pusaudzim izpaust emocijas tā, lai nekaitētu ne sev, ne citiem?
  • Kā jūtas pusaudža vecāks? Kā parūpēties par sevi?

Apmācību kursa laikā tiks izmantotas dažādas darba metodes – uzdevumi pāros un grupās, situāciju izspēlēšana, diskusijas, tiks uzdoti arī mājas darbi apgūtā nostiprināšanai, kā arī vecākiem būs iespēja dalīties un dzirdēt citu dalībnieku pieredzi.

Nodarbības notiks reizi nedēļā no 29.marta, trešdienās, no plkst. 18.00 līdz 21.00, Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra NAGLA, Zīļu ielā 2, 1.stāva zālē (ieeja no Izglītības pārvaldes puses). Tēmas papildinās viena otru un līdz ar to ir nepieciešams apmeklēt visas nodarbības. Vecāku līdzmaksājums 2 EUR.

Pieteikšanās līdz 27.marta plkst.17:00, aizpildot anketu: https://ej.uz/cap_kandava

Projekts tiek īstenots ar Tukuma novada pašvaldības līdzfinansējumu.

Aizej tur, nezin kur, atnes to, nezin ko!

27.01.2023

31.janvārī 18:00 tiekamies uz klimata un vides ilgtspējas telpas kā interaktīvas un izzinošas spēles atklāšanu! Esi gatavs Actionbound spēlei un aktivitātēm par ANO Klimata ilgtermiņa mērķiem!aizej-tur.jpg

Jauniešu iniciētais pasākums notiek LAPAS Attīstības iniciatīvas RŪPnīca kampaņas “Jaunieši par klimatu” ietvaros. 

#AktivoIedzivotajuFonds #ClimateOfChange #LAPAS

Sāc ar sevi!

02.01.2023

Vai esi aizdomājies, kāda būs dzīve uz Zemes pēc gadiem 5? 50? 500? Cik tīrs būs dzeramais ūdens un gaiss, ko elpojam? Vai Antarktīdā būs vēl ledus? Vai zini, kāda ir tava loma vides un klimata pārmaiņu procesos? Par šiem un daudziem citiem jautājumiem, kas skar vidi un klimatu, runāsim, diskutēsim un izzināsim projekta "Sāc ar sevi!" laikā. Tāpat kopā ar graffiti mākslinieku Renāru Cauni apgūsim un veidosim graffiti zīmējumus par šīm aktuālajām tēmām. Gaidīsim tevi 9., 12. un 18.janvārī 16:00 Kandavas MJIC "Nagla".

Jauniešu iniciētais pasākums notiek LAPAS Attīstības iniciatīvas RŪPnīca kampaņas “Jaunieši par klimatu” ietvaros. 

#AktivoIedzivotajuFonds #ClimateOfChange #LAPAS 

sac-ar-sevi.jpg

BEATBOX vakars ar Arvi Kantiševu

02.01.2023

beatboxplakatsshare.jpgBeidzot BEATBOX arī Kandavā!

Jau 18.janvārī 18:00 KMJIC NAGLA telpās ar improvizētu koncertu un meistarklasi viesosies beatboxeris un looperis Arvis Kantiševs. Lai arī pēc izglītības modes mākslinieks ar maģistra grādu mākslā, Arvis ar mūziku un beatbox aizraujas jau vairāk kā 10 gadus - uzstājies ar improvizācijām visdažādākajos mūzikas žanros, taču galvenais elements ir skaņas, ko Arvis veido pats ar savu balsi. Bieži šīs uzstāšanās ir gan kā muzikāls koncerts, gan kā stāvizrāde ar komiskiem elementiem, iesaistot arī publiku, jautājot tēmas, par kurām improvizēt. Ir darbojies kā betaboxa pulciņa vadītājs bērniem un jauniešiem, pasniedz kursus paplašinātajās balss tehnikās (piemēram, rīkles dziedāšana, virstoņu dziedājums) un balss improvizācijā pieaugušajiem. Darbojās arī ar grupu improvizāciju uz beatbox bāzes, kur palīdz apgūt skaņu un ritmu pamatelementus, kā arī palīdz veidot sajūtu par to, kā saskanēt kopā. Arvis ar saviem priekšnesumiem ir piedalījies dažādos koncertos un festivālos, koncertējis individuāli un veidojis mūziku performancēm un teātriem.

Kandavas Beatbox vakara dalībniekiem būs iespēja gūt nelielu priekšstatu par beatboxu, apgūt dažus šīs tehnikas knifiņu, kā arī - drosmīgākie varēs "padžemot". Ieeja pasākumā bez maksas.

Jauniešu gada noslēgumu balīte

27.12.2022

nagla-30-12-balle-91-44-121-92cm.jpgJau 30.decembrī plkst.18.00 ikviens jaunietis tiek aicināts uz Gada noslēguma ballīti KMJIC NAGLA! Programmā dejas, spēles, karaoke un...Gada jaunietis! Nāc, ņem līdzi draugus un "groziņu"! Tiekamies!

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas