Projekti

Projekta "Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!" aktualitātes

05.06.2019

jauniesu_2_projekts.jpgKopš šā gada sākuma biedrība „Kandavas novada Jauniešiem” īsteno projektu „Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!" ar mērķi veicināt jauniešu līdzdalību, sadarbību, līderismu un iniciatīvu īstenošanu, lai sekmētu jaunatnes organizācijas darbību ilgtermiņā pilsētā un novada pagastos.  Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Kandavas Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru „Nagla”. Projekta laikā īstenotas trīs galvenās aktivitātes.

 Pirmā aktivitāte – Jauniešu apmācības “Esi aktīvs – iesaisties!” norisinājās martā ar mērķi pulcēt 12 Kandavas novada jauniešus, lai veicinātu līderības, sadarbības prasmes un veicinātu jauniešu līdzdalību arī nevalstiskajā sektorā.

Otrā aktivitāte norisinājās aprīļa nogalē un maijā- Jauniešu iniciatīvu dienas Cērē, Zemītē, Zantē, Vānē, Matkulē un Kandavā ar mērķi īstenot pašu jauniešu iniciatīvas ar jaunatnes organizācijas palīdzību, nodrošinot dažādu aktivitāšu īstenošanu, popularizēt biedrību “Kandavas novada Jauniešiem” visa novada mērogā un aicināt jauniešus izmantot iespējas, ko piedāvā nevalstiskais sektors un dažādas jaunatnes organizācijas.

Lasīt visu ziņu

Noslēdzies projekts "Kandavas MJIC “Nagla” vēstneši – labā roka mobilā jaunatnes darbā"

05.06.2019

dsc_0008.jpgKopš 2018. gada vasaras nogales Kandavas novada dome sadarbībā ar Kandavas Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru “Nagla” īsteno projektu "Kandavas MJIC “Nagla” vēstneši –  labā roka mobilā jaunatnes darbā".  Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

2017. gada vasarā Kandavas MJIC “Nagla” uzsāka iniciatīvu īstenot mobilu jaunatnes darbu Kandavas novada pagastos, nodrošinot jauniešiem dažādus atbalsta pasākumus. Sākotnēji jauniešu centra vadītāja kopā ar brīvprātīgajiem jauniešiem brauca uz katru pagastu un organizēja aktivitāti. Pagastu jaunieši un iedzīvotāji ļoti novērtēja šo iniciatīvu, taču tas prasa lielu laika, darba un cilvēka resursus no jauniešu centra, tādejādi samazinot jaunatnes darba kvalitāti tepat uz vienas Kandavā – “Naglā”. Līdz ar to radās projekta ideja ar mērķi veicināt jauniešu brīvprātīgo darbu un jauniešu iniciatīvu realizāciju, radīt iespēju pašiem jauniešiem rīkot brīvā laika aktivitātes Kandavas novada pilsētā un pagastos. Projektam bija ieplānotas četras dažādas aktivitātes.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Dalība Jauniešu Hartā Dānijā Neastvedas pilsētā

02.05.2019

8993f435_4b41_405b_b9e2_06ea3af1da8e.jpgSakarā ar Kandavas novada domes sēdē pieņemto lēmumu, 25.-28. aprīlī 4 Kandavas novada jauniešu delegācija piedalījās Jauniešu Hartā Dānijā Neastvedas pilsētā. Kandavas novadu pārstāvēja jauniešu centra vadītāja Ieva, delegācijas vadītāja Adrija un novada sportiskie jaunieši Ivo un Kristaps. Šoreiz Jauniešu Hartas sanāksmes tēma bija sociālā un daudzkulturālā komunikācija. Lasi raksta turpinājumu un iemet aci bilžu galerijā! :)

Lasīt visu ziņu galerija (15)

Eurodesk reģionālais koordinators

22.03.2019

img_8707.jpgInformējam, ka 2019. gada 22. martā tika parakstīts sadarbības līgums ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru par Eurodesk reģionālā koordinatora pienākumu pildīšanu. Jau otro gadu Kandavas MJIC "Nagla" darbojas kā Eurodesk reģionālais koordinators un organizē dažādus informatīvus pasākumus par jauniešu mobilitātes iespējām Eiropā.

Ja Tev ir jautājumi, ideja, vēlēšanās būt mobilam vai nepieciešama konsultācija, sazinies ar Kandavas MJIC "Nagla", kas ir Eurodesk reģionālais koordinators un var Tev palīdzēt! :)

 Kas ir Eurodesk? Lasi raksta turpinājumā... 

Lasīt visu ziņu

Biedrība „Kandavas novada Jauniešiem” uzsāk īstenot projektu „Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!”

20.02.2019

projekti_biedriba_kandava_jauniesiem1.jpg2018.gadā biedrība noslēdza līgumu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru par Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018. gadam atbalsts jaunatnes organizāciju darbībai un iniciatīvām, veicinot iespējas jauniešu līdzdalībai. 2.2. Atbalsts jaunatnes organizāciju iniciatīvām jauniešu līdzdalības veicināšanai projekta „Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!” īstenošanu.

Lasīt visu ziņu

Erasmus+ projekts "Baltic Youth Exchange - Integration trought sport"

22.10.2018

unnamed_15.jpgPieci Kandavas novada jaunieši un jauniešu centra vadītāja š.g. 12.-19.oktobrī devās uz mazu Vācijas pilsētiņu Mözen Lībekas apkārtnē, kur norisinājās Erasmus+ projekts "Baltic Youth Exchange - Integration trought sport". Projektā piedalījās 50 jaunieši no 7 valstīm – Somija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Krievija (Kaļiņingrada), Polija, Vācija.

Vairāk par to, kādas aktivitātes norisinājās projekta ietvaros, lasi raksta turpinājumā un noteikti apskati superīgo bilžu galeriju!

Lasīt visu ziņu galerija (48)

Kandavas MJIC “Nagla” vēstneši – labā roka mobilā jaunatnes darbā

23.08.2018

23. - 25. augustā norisināsies projekta Kandavas MJIC “Nagla” vēstneši –  labā roka mobilā jaunatnes darbā aktivitāte "Neformālās izglītības apmācības Kandavas MJIC “Nagla” vēstnešiem". 

Aktivitātes mērķis ir apmācīt jauniešus īstenot savu ideju reālā pasākumā vai aktivitātē vietējiem jauniešiem, apgūstot plānošanas, resursu iegūšanas, organizēšanas, izvērtēšanas un pilnveidošanas prasmes. Apmācības balstītas uz neformālās izglītības principiem: Mācies būt, Mācies būt kopā ar citiem, Mācies darot un Mācies mācīties. Apmācību īstenošanā plānots piesaistīt neformālās izglītības treneri. Apmācības norisināsies Kandavas MJIC "Nagla" telpās un plānots, ka piedalīsies 20 jaunieši no Kandavas novada pagastiem. 

Informāciju par projektu lasi šeit!

Informāciju par apmācībām un apmācību programmu apskati šeit!

Kandavas MJIC “Nagla” vēstneši – labā roka mobilā jaunatnes darbā ir Kandavas novada domes un Kandavas MJIC "Nagla" kopīgs projekts. Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

logo.jpg
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas