Jaunumi

Izsludināts jau trešais jauno grupu konkurss HOMESICK 2016

02.02.2016
majaslapai-4.jpg

Izsludināts jau trešais jauno grupu konkurss HOMESICK 2016

Viesītes Jauniešu dome sadarbībā ar Viesītes Kultūras pili un Viesītes novada pašvaldību izsludina pieteikšanos uz trešo gadskārtējo jauno mūziķu un grupu konkursu HOMESICK, kas norisināsies š.g. 26. martā plkst. 17:00, Viesītes Kultūras pilī.

Neatkarīgi no tā, vai esi roka, poproka, folkroka, alternatīvās mūzikas, popmūzikas vai citu mūzikas stilu izpildītājs- piesakies un izaicini pats sevi! Šī ir lieliska iespēja attīstīt sevi, paradīt citiem uz ko esi spējīgs, un iespējams arī izcīnīt kādu no balvām. Pirmās vietas ieguvējiem būs apmaksāta video klipa filmēšana, savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji saņems naudas balvas. Sīkāk paar konkursa norises kārtību var izlasīt nolikumā: Jauno grupu konkurss NOLIKUMS 2016

Lasīt visu ziņu galerija (5)

"Gada jaunietis 2015" Kandavas novadā noskaidrots

31.01.2016

img_1222--2.jpg

Grupā 13-15 gadi bija pieteikušies četri pretendenti: Ieva Annija Stepiņa un Agnese Besikirska no Kandavas;Alise Pole no Cēres pamatskolas un Signe Petrova no Zantes pamatskolas.

Titulu „Gada jaunietis 2015” ieguva Signe Petrova.

Grupā no 16-18 gadiem bija divi titula pretendenti :Alise Fjodorova un Kristiāna Rupeika. Abas meitenes mācās Kandavas K. Mīlenbaha vidusskolā.

Titulu „Gada jaunietis 2015” ieguva Alise Fjodorova.

Grupā no 19-25 gadiem startēja trīs jaunieši: Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēknis Gvido Bērziņš no Cēres pagasta, Nacionālās Aizsardzības akadēmijas kadets Emīls Ripa no Matkules pagasta un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studente Eiženija Matiļeviča no Kandavas.

Titulu „Gada jaunietis 2015” ieguva Eiženija Matiļēviča.


Lasīt visu ziņu galerija (31)

Urrā -vinnēts novusa galds! Paldies visiem atbalstītājiem!

21.01.2016
ilgi_gaidits___paldies_velreiz_1--3.jpg

Urrā -vinnēts novusa galds! Paldies visiem atbalstītājiem! Īpaši liels paldies Inesei Sterķei!

Lasīt visu ziņu galerija (4)

Līdz februāra vidum turpinās uzņemšana gadu ilgajās Jauniešu garantijas profesionālās izglītības programmās

20.01.2016

jauniesu_garantija_1.jpg

18 profesionālās izglītības iestādes visā Latvijā jauniešiem vecumā no 17 līdz 29 gadiem piedāvā bez maksas apgūt 20 darba tirgū pieprasītas .Jauniešu garantijas profesiju loks katru gadu tiek noteikts, konsultējoties ar nozaru ekspertu padomēm. Tādējādi jaunieši var būt droši, ka šīs profesijas ir darba tirgū pieprasītas. Šobrīd Jauniešu garantija piedāvā apgūt tādas profesijas kā pavārs, frizieris, lietvedis, māsas palīgs, kā arī šuvēja un drēbnieka profesijas.

Ingrīda Šahta, Latvijas Darba devēju konfederācijas nozares konsultante darba devēju satura jautājumos, atzīst: “Attīstoties apstrādes rūpniecībai, tajā skaitā tekstilrūpniecībai, nākotnē ir prognozēts darbinieku skaita pieaugums tekstilizstrādājumu, apģērbu, ādas un ādas izstrādājumu ražošana nozarē. Kvalificēti šuvēji ir pamats jebkuram tekstila izstrādājumu šūšanas uzņēmumam. Šuvēja un drēbnieka profesijas ir cieši līdzās pastāvošas, un nozarē tieši šīs abas profesijas ir visnepieciešamākās.”

Piedāvājumā ir arī tehniskas ievirzes profesijas, piemēram, autoatslēdznieks, lokmetinātājs metināšanā ar mehanizēto iekārtu aktīvās gāzes vidē (MAG), apdares darbu strādnieks un mūrnieks. “Jauniešu interese par tehniskajām profesijām Jauniešu garantijā ir nepietiekama, tomēr darba tirgū ir nepieciešami profesionāļi, kas spēj strādāt ar sarežģītām iekārtām. Šobrīd daudzas profesionālās izglītības iestādes ir modernizētas un aprīkotas ar mūsdienīgām tehnoloģijām, kas padara mācību procesu pievilcīgu un palīdz iegūt darba tirgus prasībām atbilstošas zināšanas un prasmes. Jauniešu garantijas profesionālās izglītības programmas ir laba iespēja spert pirmo soli, lai kļūtu par profesionāli,” stāsta Andis Lejiņš, Metālapstrādes un mašīnbūves nozaru ekspertu padomes koordinators.

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Projekts "PROTI un DARI!"

20.01.2016

youthgarantee_poster_lv-3.jpg

Projekta mērķis ir motivēt un aktivizēt jauniešus, kuri nemācās, nestrādā vai neapgūst arodu un nav reģistrēti Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kā bezdarbnieki. Tāpat projekta mērķis ir veicināt šo jauniešu iesaisti izglītībā, tai skaitā aroda apguvē, Jauniešu garantijas pasākumos, kurus īsteno NVA un Valsts izglītības attīstības aģentūra, un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā. Projektu Kandavas novadā vadīs: Jana Kašlaja

http://jaunatne.gov.lv/lv/jauniesu-garantija/par-p...

Līdz 17. aprīlim piesakies „BiTriBulti” apmācībām Spānijā!

18.01.2016

lejupielade.jpg

Apmācības paredzētas tiem, kas vēlas izstrādāt savu pirmo jauniešu apmaiņas projektu. Galvenais mērķis ir sniegt starptautisku mācīšanās pieredzi jaunatnes darbiniekiem, lai attīstītu kompetences jauniešu apmaiņas projektu organizēšanā. Apmācības norisināsies Spānijā no 13. līdz 17. jūnijam. Pieteikšanās līdz 2016. gada 17. aprīlim.

BiTriMulti (BTM) apmācībām var pieteikties gan jaunatnes darbinieki, gan tie, kas jaunatnes jomā strādā brīvprātīgi, un vēlas izstrādāt savu pirmo starptautisko jauniešu apmaiņas projektu programmas „Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros.


Lasīt visu ziņu

Projekts “Saproti valsti”

15.01.2016

lejupielade.jpg

Biedrība “Kurzemes NVO atbalsta centrs” sadarbībā ar Ventspils Jauniešu domi un Kandavas jauniešu centru “NAGLA” īsteno projektu mazākumtautību un latviešu iedzīvotāju izpratnes veidošanai par savu valsti “Saproti valsti”.Mērķis: Latvijas nacionālo minoritāšu – romu un krievu – integrācija pilsoniskajā un sociālekonomiskajā jomā, kā arī starpkultūru dialoga veicināšana starp pamatnācijas un nacionālo minoritāšu iedzīvotājiem.

Īstenošanas vieta: Kurzeme (Kandava, Sabile, Saldus, Talsi, Ventspils)

Mērķgrupa: 82 nacionālo minoritāšu un 40 pamatnācijas iedzīvotāji Kurzemē.

Īstenošas periods: 01.08.2015. - 30.04.2016.

Kopējās izmaksas: 22 216,40EUR, EEZ instrumenta līdzfinansējums: 19 994,77EUR

Lasīt visu ziņu galerija (4)
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas