Jaunumi

Apmācības jauniešiem par vienaudžu izglītību "Jaunietis - Jaunietim II!"

15.10.2015

lejupielade.jpg

Aicinām Kurzemes reģiona jauniešus piedalīties apmācībās!

Apmācības jauniešiem par vienaudžu izglītību"Jaunietis - Jaunietim II!" 2015.gada 13. novembrī - 15. novembrī viesnīcā "Rezidence", Vandzene, Vandzenes pagasts, Talsu novads.Pieteikšanās apmācībām šeit: http://ejuz.lv/vienaudzizglitiba, pieteikšanās termiņš 4. novembris, rezultāti tiks paziņoti visiem personīgi līdz 2015. gada 6. novembrim.

Apmācību mērķis: Attīstīt un pilnveidot kompetences, kā arī apzināt atbalsta sistēmu, kas nepieciešama kvalitatīvas vienaudžu izglītības īstenošanai.Apmācību uzdevumi:

- dalīties pieredzē par vienaudžu izglītības konceptu Latvijā un iespējām līdzdarboties;

- aktualizēt neformālās izglītības dažādus aspektus un tās izmantošanu vienaudžu izglītībā;

- nodrošināt apmācību dalībniekiem vietu, laiku un iespēju vienam no otra mācīties ar praktisku uzdevumu palīdzību;

- atbalstīt dalībniekus mācīšanās procesā, nodrošinot drošu un atbalstošu neformālās izglītības vidi;

- veidot savstarpējo vienaudžu izglītotāju sadarbības tīklu nākotnes darbībai.

Dalībnieku profils: jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem. Apmācībā tiek aicināti piedalīties jaunieši ar pieredzi vienaudžu izglītībā.

Lasīt visu ziņu

Radošā darbnīca 29.10.2015. plkst. 16.00

14.10.2015

lejupielade.jpgHelovīna gatavošanās - grebsim ķīrbjus,gatavosim maskas un jautri pavadīsim laiku! (uz ķirbju grebšanas pasākumu ierodamies ar savu ķirbīti)

" Kafija ar politiķiem" Kandavas novadā 2015.gada 4.novembrī

07.10.2015

kafija.jpg“Kafija ar politiķiem” ir metode, kuras galvenais mērķis ir veicināt jauniešu un lēmumu pieņēmēju (deputātu, pašvaldības darbinieku, iestāžu vadītāju) savstarpējo dialogu. Veidojot dialogu starp jauniešiem un dažāda līmeņa lēmumu pieņēmējiem, ir svarīgi radīt vidi un telpu, kurā ir iespējama atklāta un ieinteresēta saruna par to, kas ir būtiski visiem iesaistītajiem.

Lasīt visu ziņu

Karjeras dienas JC" Nagla"

2013.gada 24.aprīlī Kandavas jauniešu centrā "Nagla" norisinājās karjeras diena jeb jauniešu forums "Jauniešiem ir ko darīt!". Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) forumā pārstāvēja karjeras konsultante Santa Tuherma.

Kā vēsta pasākuma ortanizatori, forumā piedalījās audzēkņi no visām Kandavas novada skolām. Jaunieši bija ieradušies, lai savām acīm skatītu Valsts Policijas koledžas un LLU prezentācijas par turpmākajām studiju iespējām, un saņemtu atbildes uz viņus interesējošiem jautājumiem.

Pasākuma otrajā daļā tika organizēts darbs grupās, kur karjeras konsultante Jana Kašlaja stāstīja par karjeras izvēles iespējām, savukārt, psiholoģe Liene Kalve - par saskarsmi karjerā un sevis izpētē. Visbeidzot, starptautiskā jauniešu projekta dalībniece Viktorija Selezena vadīja darba grupu "Starptautiskie projekti un brīvprātīgais darbs, iedvesmas stāsti". Vēlāk katra grupa sniedza nelielu prezentāciju par darba grupās dzirdēto un paveikto. Forums noslēdzās ar simboliska vēstījuma palaišanu pavasarīgi zilajās debesīs.

Foto iesniegšana jauniešu 2016. gada foto kalendāram!

06.10.2015
jilfotokalkonk2016.jpg

Foto iesniegšana jauniešu 2016. gada foto kalendāram!

Sveicieni rudenī jauniešiem, kam tuva fotografēšana! Tev tā ir sirdslieta? Hobijs? Vienkārši paveicas nospiest podziņu īstajā mirklī? Derēs visi varianti! Sūti savus foto līdz 18. oktobrim un kļūsti par Jauniešu foto kalendāra 2016 līdzautoru Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas (VNFJIL) rīkotajā konkursā!

Pirmā dzirdēšana?! Nekas, turpini lasīt! VNFJIL jaunieši jau otro gadu veidos stilīgu, jauneklīgu un foršu galda kalendāru, kurā visus 12 kalendāra mēnešus rotās Latvijas jauniešu iesūtītas foto. Domu uztvēri? Tev tagad jāver vaļā savas foto glabātuves, jāizvēlas līdz 10 labākajām (horizontālām!) foto katram gadalaikam un jāsūta tās mums uz laboratorija@vnf.lv jo ātrāk, jo labāk! Nolikumu meklē – ej.uz/JILFOTO

Gaidīsim oriģinālas, jautras, jauneklīgas un radošas foto - Tavi vasaras piedzīvojumi pludmalē, spraigas sniega kaujas ziemā, rudens pastaigas krāsainajos Latvijas mežos vai pavasarīga dabas mošanās. Un iespējams, tieši Tu kļūsi par vienu no 12 kalendāra līdzautoriem, kura foto rotās nākamā gada kalendārus! Gada izskaņā tos varēs iegādāties ikviens, kas vēlēsies, savukārt visas naudiņas aizies labdarībai!

Ja tomēr Tev tādu ‘’foto failu glabātuvīšu’’ vēl nav.. Tad paķert aparātu, kādu draugu (kopā vienmēr jautrāk, ne?) un dodies fotografēt Latviju rudens noskaņojumā – dabu, svētkus, pasākumus, radi savas klusās dabas kompozīcijas un iemūžini ko patiesi neaizmirstamu. Jo radīt ko jaunu un skaistu nekad nav par vēlu!

JIL aktivitātes finansiāli atbalsta arī Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, bet VNF darbību nodrošina Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Radošā darbnīca " Svečturu gatavošana"

44.jpg

Jaunieti,ja vēlies izpaust savu radošumu un iniciatīvu. tad Tev ir iespēja to darīt Jauniešu centrā " Nagla" Radošā darbnīca " Svečturu gatavošana" 2015.gada 6.oktobrī plkst. 16.00

Lasīt visu ziņu galerija (0) galerija (5)

Iespēja pieteikties apmācībām „IEPAZĪTS=IESAISTĪTS!”

06.10.2015



bilde--1.jpgAicinām Rīgas reģiona darbā ar jaunatni iesaistītās personas piedalīties apmācībās „Iepazīts=Iesaistīts!

Rīgas reģiona Apmācības par neformālās izglītības izmantošanu darbā ar jauniešiem sociālās iekļaušanas jomā notiks 2015. gada 21. - 23.oktobrī, viesu namā "Debesu bļoda", Ogres novads, Brahmaņi, Ogresgala pagasts (www.viesunamiem.lv/debesu-bloda).

Pieteikšanās termiņš: 10. oktobris. Piesakieties apmācībām, aizpildot pieteikuma anketu elektroniski: https://goo.gl/Eo3VE3 Apstiprinājums par dalību apmācībās katram personīgi tiks nosūtīts e-pastā līdz 2015. gada 13. oktobrim.

Apmācību mērķis: attīstīt un pilnveidot izpratni par neformālo izglītību kā sociālās iekļaušanas instrumentu jaunatnes darbā.

Apmācību uzdevumi:

  • -attīstīt un pilnveidot izpratni par neformālo izglītību un sociālo iekļaušanu;
  • -dot dalībniekiem vietu un laiku, lai dalītos pieredzē par situāciju jaunatnes darbā no sociālās iekļaušanas skatījuma;
  • -apzināt izaicinājumus un to pārvarēšanas iespējas sociālās iekļaušanas jomā darbā ar jauniešiem;
  • -dot iespēju dalībniekiem apzināties pieejamos vietējos resursus.

Dalībnieku profils: Dalībniekiem ir praktiska pieredze darbā ar jauniešiem (jaunatnes darbinieki, sociālie pedagogi, sociālie darbinieki, skolotāji, skolu psihologi, direktoru vietnieki audzināšanas darbā, skolēnu pašpārvalžu konsultanti, NVO pārstāvji, u.c.), tie pārstāv organizāciju vai institūciju, kas ikdienā strādā ar jauniešiem, īpaši ar sociālās atstumtības riskam pakļautajām jauniešu grupām un tiem ir priekšzināšanas un praktiska pieredze neformālās izglītības jomā (dalība JSPA rīkotajās apmācībās par neformālo izglītību u.c.).

Apmācības vadīs: Lauma Žubule un Nataļja Gudakovska

Apmācības notiks pilnas 3 dienas, tāpēc svarīgi, lai Jūs varētu piedalīties visas apmācību dienas! Apmācības ir BEZ MAKSAS! Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra ar Latvijas un Šveices sadarbības programmas atbalstu sedz uzturēšanās, ēdināšanas un apmācību izdevumus. Ceļa izdevumi uz apmācību norises vietu gan jāsedz pašiem.
Ja rodas jautājumi vai nepieciešama papildus informācija, lūdzu, rakstiet vai zvaniet – Ginta Salmiņa, Rīgas reģiona koordinators, tālr.: 29256888; apmacibas@gmail.com

Apmācības organizē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra sadarbībā ar nodibinājumu "Baltijas Reģionālais fonds” (JSPA reģionālais sadarbības partneris Rīgas reģionā) Latvijas un Šveices sadarbības programmas "Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros. Vairāk informācijas par Latvijas un Šveices sadarbības programmu "Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” meklējiet mājas lapā: www.jaunatne.gov.lv

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas