Jaunatnes politika

Kandavas novada jauniešu domas Instagram postos #JaunietisLaukosIr?

21.10.2019

img_3309.jpgOktobra sākumā Kandavas novada jaunieši tika aicināti piedalīties Eiropas Jaunatnes dialoga aktivitātē, līdzdarboties un izteikt savu viedokli Instagram postā! Kandavas novada jauniešu paustais viedoklis tiks apkopots ziņojumā un nosūtīts Izglītības un zinātnes ministrijai, kura apkopos visas Latvijas ziņojumus, sagatavos oficiālu nacionālo ziņojumu un nosūtīs to tālāk Eiropas Komisijai, kura savukārt apkopos visu ES dalībvalstu ziņojumus un gūs ieskatu reālajā situācijā jaunatnes jomā Eiropā. Diezgan iespaidīgi, ne?

Novada mērogā šajā aktivitātē piedalījās tikai 6 dalībnieki, kuri pauda savu viedokli. Raksta turpinājumā var iepazīties ar jauniešu domām un noteikti apskati jauniešu bildīšu galeriju...

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Kandavas novada jaunieti - līdzdarbojies un izsaki savu viedokli Instagram postā!

07.10.2019 - 13.10.2019 - 23:55 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

1149b8bc_693b_4702_8d3e_287cb9348206.jpg

Kandavas MJIC "Nagla" īsteno Eiropas Jaunatnes dialoga aktivitāti, aicinot arī Kandavas novada jauniešus līdzdarboties un izteikt savu viedokli Instagram postā! Kandavas novada jauniešu paustais viedoklis tiks apkopots ziņojumā un nosūtīts Izglītības un zinātnes ministrijai, kura apkopos visas Latvijas ziņojumus, sagatavos oficiālu nacionālo ziņojumu un nosūtīs to tālāk Eiropas Komisijai, kura savukārt apkopos visu ES dalībvalstu ziņojumus un gūs ieskatu reālajā situācijā jaunatnes jomā Eiropā. Diezgan iespaidīgi, ne?

Dalība aktivitātē ir pavisam vienkārša:

  • Uzņem bildi “Jaunietis lauku reģionā”
  • Sāc postu ar #JaunietisLaukosIr?
  • Turpini postu ar savu domu…
  • Posta beigās ievieto #EiropasJaunatnesDialogs #Līdzdalība #KandavasNovadaJaunieši #ManIrViedoklis
  • Publicē postu Instagram un ietago jauniešu centru @jcnagla vai nosūti to Kandavas MJIC ”Nagla” vadītājai Ievai privāti (28329487)
  • Izdari to līdz 11.10.2019.

Raksta turpinājumā lasi jautājumus, kas Tev par palīdzēt noformulēt savas domas....

Lasīt visu ziņu

Iesaisties Eiropas Jaunatnes dialoga procesā un saņemt atbalstu!

02.09.2019

2_3.jpgAicinām organizācijas, to pārstāvjus, skolotājus, jauniešu centru darbiniekus, jauniešu apvienības un citus interesentus, kas ikdienā strādā ar jauniešiem, iesaistīties Eiropas Jaunatnes dialoga procesā un saņemt atbalstu, lai septembrī un oktobrī varētu īstenot dažādas līdzdalības aktivitātes.

Vairāk par šo iespēju lasi raksta turpinājumā...

Lasīt visu ziņu

Ventspils pilsēta kļūst par Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2020!​

14.08.2019

ventspils.jpgAizvadītajā brīvdienās Ikšķilē norisinājās vislatvijas Jauniešu festivāls 2019, kurā piedalījās arī mūsu Kandavas novada jaunieši. Festivāla laikā paziņoja uzvarētāju konkursā "Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2020"! 

2019. gadā Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2019 ir Ikšķiles un Olaines novadu apvienība. 

Apsveicam Ventspils pilsētu, kas ir kļuvusi par Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2020!

Avots: Izglītības un zinātnes ministrija.

Dalība Eiropas Jaunatnes konferencē Somijā

05.07.2019

somija.jpg1.-3. jūlijā Somijā Helsinkos norisinājās Eiropas Jaunatnes konference, kurā piedalījās arī mūsu jauniešu centra vadītāja Ieva Izglītības un zinātnes ministrijas delegācijā, izmantojot iespēju gūt pieredzi un dalīties pieredzē ar citiem Eiropas jaunatnes jomu speciālistiem par kvalitatīvu jaunatnes darbu.  Konferencē piedalījās gan ministriju jaunatnes politikas jomu darbinieki, gan jaunieši, gan jaunatnes lietu speciālisti no dažādām Eiropas valstīm, strādājot darba grupās un praktiski iepazina dažādos pieeju un piemērus kvalitatīvam jaunatnes darbam.

Somija ar moto "Ilgtspējīga Eiropa - ilgtspējīga nākotne" uz pusgadu pārņem prezidentūras stafeti Eiropas Savienības Padomē. Pirmā prezidentūras diena tika atklāta tieši ar Eiropas Jaunatnes konferenci! Somija Eiropas Jaunatnes dialogā izvirzījuši savu prioritāti - “Kvalitatīvs darbs ar jaunatni visiem” un fokusējas uz nepieciešamību nodrošināt kvalitatīvu izglītību jaunatnes darbiniekiem Eiropā.

Avots: Izglītības un zinātnes ministrija.

Jaunieti, nesēdi malā, iesaisties sabiedrībā! Līdzdarbojies!

14.06.2019

"Manas tiesības Mans spēks" ir projekts ko sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā realizē jauniešu biedrība KALM International Trainings. Šī projekta ietvaros tiks publicēti 15 paskaidrojoši video rūlīši, kuru mērķauditorija ir tieši jaunieši. Video rūlīši pievēršas tieši tām tēmām par ko jauniešiem ir vismazākā skaidrība un, kuras iepazīstot jaunieši justos daudz spējīgāki aktīvi iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos gan personīgā, gan valsts līmenī.


Avots: Izglītības un zinātnes ministrija

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas jūnija sanāksme jaunatnes jomā

07.06.2019

lpia.jpgJūnija mēnesī Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sanāksmes tēma bija veltīta jaunatnes jomai, līdz ar to uz sanāksmi devās Kandavas novada domes izpilddirektors kopā ar Kandavas MJIC "Nagla" vadītāju un jaunatnes darbinieci, kas ikdienā strādā ar Kandavas novada jauniešiem. Šī bija vērtīga diena Priekuļu novadā, lai iepazītu jaunatnes jomas darbu citā pašvaldībā. 

Vairāk par šo sanāksmi lasi raksta turpinājumā...

Lasīt visu ziņu
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas