Jaunatnes politika

Darbs ar jaunatni pašvaldībās 2018

03.06.2019

pasvaldibu_karte_2018_darbinieki.jpgIzglītības un zinātnes ministrija ik gadu veic aptauju, lai iegūtu aktuālāko informāciju par darba ar jaunatni attīstību pašvaldībās. 2019. gada sākumā atbildes iegūtas no visām 119 pašvaldībām, tādējādi ļaujot salīdzināt darba ar jaunatni attīstību ikkatrā novadā un pilsētā! Te būtiskākie dati apkopoti kartēs saskaņā ar pašvaldību iesniegto informāciju! Jaunieši ir mūsu šodiena jau gandrīz ikkatrā Latvijas pašvaldībā!

Apskati bilžu galeriju, kurā ir redzama statiska jaunatnes jomā pašvaldībās! :)

Avots: Izglītības un zinātnes ministrija

Priecājamies, ka Kandavas novads ir viena no aktīvajām pašvaldībām, kas veic darbu ar jaunatni Latvijā! Varam būt piemērs citām pašvaldībām un dalīties pieredzē, bet vēl ir vietiņa izaugsmei! :)

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Tiek izsludināts konkurss "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020"

31.05.2019

Vai Tavā pašvaldībā notiek aktīvs darbs ar jaunatni? Vai Tavā pilsētā vai novadā ir aktīvi, radoši un mērķtiecīgi jaunieši? Ja atbilde ir jā, tad piesaki savu pašvaldību konkursam “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020”!

Vairāk info par konkursu TE!

Eiropas Jaunatnes dialoga atklāšanas konference

20.05.2019

ejd.jpgŠī gada 26. aprīlī norisinājās Eiropas Jaunatnes dialoga atklāšanas konference Jauniešu galvaspilsētas Ikšķiles novada Tīnūžu tautas namā. Konferencē dalībniekiem bija iespēja uzzināt par Eiropas Jaunatnes dialogu, kas ir Strukturēta Dialoga pēctecis un tā īstenošanas plāniem Latvijā 2019.-2020.gadā, dalībnieki varēja uzzināt par pieejamiem projektu konkursiem un labās prakses piemēriem no citām pašvaldībām.

Noslēdzoties Strukturētajam dialogam un uzsākot Eiropas jaunatnes dialogu - šī bija iespēja izvērtēt esošos līdzdalības un atbalsta mehanismus un lemt par jaunu mehanismu nepieciešamību, lai veiksmīgāk veicinātu jauniešu līdzdalību vietējā un nacionālā līmenī.

Tev ir iespēja ietekmēt Eiropas Jaunatnes dialoga attīstību nacionālā līmenī!

Lasi raksta turpinājumu...

Lasīt visu ziņu

Valsts jaunatnes politikas programma 2019.gadam

01.02.2019

2019. gada 9. janvārī tika apstiprināta Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programma 2019. gadam (turpmāk – Valsts programma). Valsts programmas mērķis ir nodrošināt informatīvu, metodisku un finansiālu valsts atbalstu, lai radītu labvēlīgu vidi, kas palīdzētu jaunietim uzsākt patstāvīgu dzīvi kā atbildīgam sabiedrības loceklim, nodrošinot darba ar jaunatni Latvijā koordināciju un attīstību.

Jaunatnes politikas prioritātes 2019. gadam:

  1.  veicināt ilgtermiņa darba ar jaunatni plānošanu un attīstību vietējā līmenī;
  2.  atbalstīt jaunatnes organizāciju darbību jauniešu līdzdalības veicināšanai;
  3.  vienota modeļa izstrāde jauniešu neformālās izglītības atzīšanai valsts mērogā;
  4. 11 jaunatnes mērķu ieviešanas veicināšana saskaņā ar Eiropas Savienības Jaunatnes stratēģijā 2019.-2027. gadam noteikto.

Ar Valsts jaunatnes politikas programmu 2019.gadam var iepazīties ŠEIT!

Ikšķiles un Olaines novada apvienība kļūst par Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2019

13.08.2018

uzvaretaju_plakats.jpgAizvadītajā brīvdienās Madonā norisinājās vislatvijas Jauniešu festivāls 2018, kuras laikā paziņoja uzvarētāju konkursā "Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2019"! 2018. gadā Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2018 ir Madona, taču kura pilsēta būs nākamgad?

Apsveicam Ikšķiles un Olaines novada apvienību, kas ir kļuvušas par Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2019!

ŠEIT lasi rakstu par Ikšķiles un Olaines novada apvienību - Latvijas Jauniešu galvaspilsētu 2019!

Tiek izsludināts konkurss "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019"

15.05.2018

lejupielade.jpgTas brīdis ir pienācis, kad jau ceturto reizi izsludinām konkursu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta" šoreiz meklējot 2019. gada titula saimnieci!

Vai Tavā pilsētā vai novadā ir aktīvi, radoši un mērķtiecīgi jaunieši un notiek aktīvs darbs ar jaunatni?? Ja atbilde ir jā, tad piesaki savu pašvaldību konkursam “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019”.

       Konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019” (turpmāk – konkurss) mērķis ir noteikt vienu pašvaldību vai divu pašvaldību apvienību, kas 2019.gadā uzņemsies pildīt Latvijas Jauniešu galvaspilsētas lomu.

Vairāk par konkursu informācija pieejama šeit!

Notikusi Strukturēta Dialoga konference “Jaunieši Eiropā: Kas tālāk?”

21.02.2018

publicitates_foto.jpgPagājušās nedēļas izskaņā, 15.-16. februārī, Madonas novadā – Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2018 – notika Latvijas Jaunatnes padomes rīkotā Strukturētā dialoga VI cikla Nacionālā konference “Jaunieši Eiropā: Kas tālāk?”.

Uz konferenci no visas Latvijas bija ieradušies vairāk nekā 70 dalībnieki, kurus ar uzrunu sveica Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, aicinot jauniešus iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos un nebaidīties debatēt par sev svarīgiem jautājumiem.

Vairāk par konferenci lasi raksta turpinājumā...

Lasīt visu ziņu
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas