Jaunatnes politika

Strukturētā dialogā jaunieši tiekas ar deputātiem

25.05.2016 10:20 - 13:20 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

kafija-ar-politikiem-2016-017.jpg25.maijā Kandavas jauniešu centrā „ Nagla” notika strukturētā dialoga piektā cikla konsultācijas „ Kafija ar politiķiem”. Pasākumu organizēja Latvijas Jaunatnes Padome sadarbībā ar Rīgas reģiona koordinatoru „Baltijas Reģionālo fondu” un Kandavas jauniešu centru „ Nagla”. Piektā cikla kopīgā tēma ir veicināt visu jauniešu iesaisti dažādā, vienotā un iekļaujošā Eiropā – gatavi dzīvei, gatavi sabiedrībai. Kandavā pasākumu vadīja Rīgas rajona koordinatore Ginta Salmiņa un moderatore Rudīte. Viņas atzina, ka priecājas par kandavnieku lielo ieinteresētību gan no jauniešu, gan vietējo politiķu puses, jo ne visās vietās, kur notiek šie dialogi tāda esot.

Visi tikšanās jautājumi bija izvirzīti strukturētā dialoga ietvaros. Strukturētais dialogs ir process politikas veidošanai, kurā iesaistās jaunieši un politikas veidotāji, lai aktualizētu Eiropas Savienības jaunatnei svarīgos jautājumus.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

“Kafija ar politiķiem” kopsavilkums.

04.11.2015

kafija_0.jpg

“Kafija ar politiķiem” kopsavilkums.

04.11.2015.







Tēmas:

1. grupa. Kandavas Zīļu ielas 2A laukuma labiekārtošanas vīzija.

Jaunieši izteica vēlmi Zīļu ielas 2A laukumā ierīkot atpūtas parku jauniešiem, kurā būtu pludmales volejbola laukums, basketbola laukuma segums, kā arī atpūtas parkā ierīkot strūklaku un uzstādīt naglas skulptūru.

2. grupa. Kādam ir jābūt jaunietim Kandavas novadā?

Kopsavilkumā jaunietim Kandavas novadā jābūt zinošam, sportiskam, līderim, aktīvam, ģimeniskam u.c. Jaunietim jābūt sava novada patriotam, kā arī pasaulē “nest” Kandavas novada vārdu.

3. grupa. Vai pagastu centros ir vajadzība pēc jauniešu klubiņiem?

Secinājums – jaunieši viennozīmīgi izteica vajadzību pēc jauniešu klubiņiem pagastu centros, bet minēja kā problēmu - nokļūšanu šajos centros – transporta problēma. Bet kopsavilkumā jaunieši secināja, ka aktuālāka problēma tomēr ir jauniešu aktivitāte, iniciatīva, kas pietrūkst, lai izveidotu jauniešu klubiņu pagastu centros.

Strukturētais dialogs " Kafija ar politiķiem"

images--2.jpg

http://www.izm.gov.lv/lv/jaunatne/lidzdalibas-meha... Kas tas ir- noskaties un iesaisties! Jau ceturto gadu plānojam " Kafiju ar politiķiem" Kandavā, šogad tā notiks novembra sākumā, Seko līdz informācijai!

Kas ir jaunietis?

cilveks-jautajumi.jpg

Saskaņā ar Jaunatnes likumu jaunieši Latvijā ir personas vecumā no 13 līdz 25 gadiem.

Jaunatnes politika ir mērķtiecīgu darbību kopums visas valsts politikas jomās, kas veicina jauniešu pilnvērtīgu un vispusīgu attīstību, iekļaušanos sabiedrībā un dzīves kvalitātes uzlabošanos. Jaunatnes politikas īstenošanā iesaistītās institūcijas un organizācijas sekmē jauniešu iniciatīvas, līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē, veic darbu ar jaunatni un nodrošina jauniešiem vieglāku pāreju no bērna uz pieaugušā statusu, paredzot atbilstošas aktivitātes jaunieša personības attīstībai. Jaunatnes politikas pamatā ir darbs ar jaunatni – uz jauniešiem vērsts plānotu, praktisku pasākumu kopums, kas nodrošina jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanos.

Jaunatnes politikas īstenošanu ietekmē daudzi aspekti, jo jauniešu dzīve ir saistīta ar lielāko daļu no valsts politikas jomām, tāpēc tā ir starpnozaru politika, vienlaikus īstenojot specifiskus jaunatnes politikas uzdevumus: atbalsts jaunatnes iniciatīvām, neformālā izglītība, iespējas lietderīgi izmantot brīvo laiku, informācijas pieejamība.

Pašvaldības, īstenojot savas funkcijas, veic darbu ar jaunatni, ievērojot jaunatnes politikas pamatprincipus un valsts jaunatnes politikas attīstības plānošanas dokumentus. Pašvaldību jaunatnes lietu speciālists veic darbu ar jaunatni, sadarbojoties ar jaunatnes politikas īstenošanā iesaistītajām pusēm, izstrādā priekšlikumus jaunatnes politikas pilnveidei, īsteno un koordinē informatīvus un izglītojošus pasākumus, projektus un programmas jaunatnes politikas jomā un citus pasākumus, kas sekmē jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanos.

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas