Jaunumi

Aicina Kurzemes reģiona jauniešus piedalīties apmācībās uzņēmīguma veicināšanai

03.10.2016

index.jpgApmācības "Uzņem apgriezienus" notiks no 2016. gada 28. oktobra līdz 30. oktobrim, viesnīcā "Rezidence", Vandzenes pagastā, Talsu novadā. Pieteikšanās apmācībām līdz 14. oktobrim.

Lasīt visu ziņu

Apstiprinātas nacionālās rekomendācijas jaunatnes jomā

29.09.2016

No 22. līdz 23. septembrim Jelgavā norisinājās Strukturētā Dialoga nacionālā konference, kura vienojot vairāk kā 100 dalībniekus, piepildīja konferences galveno mērķi – izveidot rekomendācijas, kuras Latvijas delegācija varēs prezentēt no 3.-6.oktobrim Košicē (Slovākija) notiekošajā Strukturētā Dialoga Eiropas konferencē, tādā veidā paužot Latvijas jauniešu un lēmumu pieņēmēju uzskatus par aktuālajiem jautājumiem jaunatnes jomā.

Konferences sākumā pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar Strukturētā Dialoga nacionālo ziņojumu, kurš apkopo visos reģionos apspriestos tematus un norāda uz kopsakarībām izaicinājumu risināšanā. Rekomendāciju veidošana tika balstīta uz iepriekšējo 26 Strukturētā Dialoga norišu rezultātiem.

Lai rekomendāciju process notiktu raitāk un konstruktīvāk, darbs pie to veidošanas tika strukturētas 5 darba grupās:

1.Mediju loma sabiedrības domas izveidē, divu informāciju telpu ietekme (LV&RUS); 2.Jaunatnes centru, jaunatnes lietu speciālistu un kompetenču (prasmju) attīstošu norišu nodrošināšana un attīstīšana; 3.Piederības sajūtas veicināšana un patriotisms; 4.Argumentācijas un atbildības kompetenču stiprināšana – ceļš uz sava viedokļa paušanu un patstāvību; 5.Kādas pārmaiņas ir novērojamas sabiedrībā un kas ir nepieciešams, lai tām pielāgotos?

Ar konferences laikā izveidotajām rekomendācijām iespējams iepazīties pielikumā.

Strukturētā Dialoga V cikla tēma ir – “Veicināt visu jauniešu iesaisti dažādā, vienotā un iekļaujošā Eiropā” ar moto “Gatavi dzīvei, gatavi sabiedrībai!”.

Papildus informācija un informatīvie materiāli atrodami LJP mājas lapā: http://ljp.lv/atskats-uz-struktureta-dialoga-v-cikla-nacionalo-konferenci/

Projektu īsteno biedrība “Latvijas Jaunatnes padome” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju Eiropas Savienības neformālās, izglītības programmas Erasmus+ finansētā projekta “Strukturētā dialoga īstenošana Nīderlandes, Slovākijas un Maltas prezidentūras Eiropas Savienības padomē” ietvaros. Projektu līdzfinansē Eiropas Komisija.



JC “Nagla” jaunieši piedalīsies Erasmus projektā The Baltic Youth Exchange 2016 – Quo vadis Europe?

23.09.2016

AXQ4TEXkE8SaAAAAAElFTkSuQmCC                                                                                                                                                                                                                                                                   No 7. – 14. oktobrim 4 aktīvi jaunieši – Estere Dravniece, Gints Leimanis, Agneta Koloda un Ērika Matule kopā ar projekta koordinatori Lindu Tarasovu piedalīsies Erasmus+ jauniešu apmaiņas projektā Vācijā, kurā piedalīsies vēl 8 Baltijas jūras reģiona valstis – Somija, Norvēģija, Dānija, Zviedrija, Lietuva, Igaunija, Krievija un Latvija.

   Projekta laikā jaunieši debatēs par ekonomisko krīzi, bēgļu situāciju un gaidāmo nacionālisma uzplaukumu. Jaunieši darbosies dažādās darba grupās, simulācijas spēlē, āra aktivitātēs, kā arī tiksies ar Vācijas parlamenta pārstāvi Franz Thonnes un nedēļas vidū dosies uz Hamburgu ekskursijā. 

Lasīt visu ziņu galerija (1)

„Profesiju virpulī atrast savējo!”

20.09.2016

piesakies-pasakuma-„profesiju-virpuli-atrast-savejo!”.jpgKarjeras nedēļas ietvaros, no 10. – 14. oktobrim, Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departaments aicina piedalīties pasākumā „Profesiju virpulī atrast savējo!”

 Pasākuma vieta: Daugavpils Centra vidusskola

Pasākuma laiks:  2016. gada 10. - 14. oktobris

Mērķauditorija: 9. - 12. klašu skolēni

 Pasākuma programma:

- iepazīšanās ar izvēlēto profesiju

- iepazīšanās ar izvēlētās profesijas pārstāvi/ darba devēju

- kontaktu nodibināšana

- kāda ir TEV interesējošās nozares profesionāļa darba ikdiena

- iespēja satikties ar TAVAS izvēlētās profesijas cilvēkiem, kuri dalīsies savā pieredzē un sniegs rekomendācijas karjeras veidošanas jautājumos

- iespēja iegūt pieredzi

Jaunieti, TEV ir lieliska iespēja piedalīties šajā pasākumā. Esi mērķtiecīgs un TU zini, vai vēl šaubies kādu profesiju vēlies apgūt, tad TEV ir iespēja par to pārliecināties!

Mēs sniegsim TEV iespēju ieskatīties savas izvēlētās profesijas „spogulī”. Pasākuma laikā „Profesiju virpulī atrast savējo!” TU varēsi iepazīt savu izvēlēto nākotnes profesiju un apzināt izglītības iestādi, kur šo profesiju varēsi apgūt. Piecu dienu laikā, TU būsi šīs profesijas pārstāvis – gūsi pieredzi un pārliecināsies vai tā ir TAVA sapņu profesija?!

Pieteikšanās līdz 2016. gada 2. oktobrim!

Aizpildi anketu:

https://goo.gl/forms/7cZB9ZOvRc6seTii2

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Jaunieši esat aktīvi un arī iesaistieties videokonferencē,kura notiks 2016. gada 15. septembrī, 7. oktobrī un 24. novembrī

12.09.2016

 untitled.jpgIzglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un Latvijas Jaunatnes Padomi (LJP) organizē tiešsaistes lekciju ciklu, kurš akcentēs aktuālos jautājumus/izaicinājumus jaunatnes jomā Latvijā.

Informējam, ka  videokonferences notiks 2016. gada 15. septembrī, 7. oktobrī un 24. novembrī un tajās apspriedīs jautājumus ar mērķi, lai darbā ar jaunatni iesaistītās personas gūtu pieredzi, pielietotu to savas pašvaldības izaugsmē un attīstībā jaunatnes jomā.

Lasīt visu ziņu

Betijas Čākures personālizstāde "Naglā"

07.09.2016 16:00 - 20.12.2016 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

img_6274.jpg7.septembrī Kandavas jauniešu centrā “Nagla” notika Betijas Čākures pirmās personālizstādes atklāšana.

 Izstādes atklāšanā piedalījās novada Izglītības pārvaldes vadītāja Silvija Tiltiņa. Apsveicot Betiju ar pirmo izstādi, viņa vēlēja panākumus ne tikai zīmēšanā, bet arī citās kultūras un mākslas jomās, kurās darbojas Betija.

Betija ir kandavniece. Viņa mācās Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas 12.klasē,  absolvējusi Kandavas Mākslas skolu un vēl mācās šīs skolas mūzikas nodaļā, kur apgūst akordeona un klavierspēli. Ar labiem panākumiem Betija piedalījusies vietēja mēroga un starptautiskajos akordeonistu konkursos.

Lasīt visu ziņu galerija (1) galerija (18)

Projekts "PROTI un DARI!" Kandavas novadā

30.08.2016

Projekts "PROTI un DARI!"

lv_id_eu_logo_ansamblis_esf_rgb.png

jauniesu_garantija.png projekta_merkis1.png

Projekta mērķis ir attīstīt mērķa grupas jauniešu prasmes un veicināt viņu iesaisti izglītībā, tai skaitā aroda apguvē pie amata meistara, Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vai Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) īstenotajos Jauniešu garantijas projektu pasākumos vai Nodarbinātības valsts aģentūras īstenotajos aktīvajos nodarbinātības vai preventīvajos bezdarba samazināšanas pasākumos, kā arī nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā.

projekta_merka_grupa1.png

Projekta "PROTI un DARI!" mērķa grupa ir jaunieši vecumā no 15 līdz 29 gadiem (ieskaitot), kuri nemācās, nestrādā, neapgūst arodu nav reģistrēti Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) kā bezdarbnieki.

Lasīt visu ziņu
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas