Jaunumi

Esi drosmīgs: piesaki savu ieceri un saņem līdz 2000 EUR tās īstenošanai!

05.05.2016
diena-ka-piedzivojums.jpg

Esi drosmīgs: piesaki savu ieceri un saņem līdz 2000 EUR tās īstenošanai

Jaunieši no visas Latvijas ir aicināti piedalīties Narvesen rīkotajā konkursā Diena kā piedzīvojums. Latvijā dzīvo ļoti daudz uzņēmīgu, gudru, talantīgu un drosmīgu, jauniešu, taču daudzus savas ieceres īstenošanas šķir tikai 1 solis – trūkst finanses. Lai sniegtu iespēju sevis attīstībai un pilnveidošanai, šogad pieciem jauniešiem no visas Latvijas katram būs iespēja saņemt finansējumu līdz 2000 EUR savu ieceru realizēšanai.

Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu 15 līdz 20 gadus veciem jauniešiem no visas Latvijas izaugsmes potenciāla apgūšanai, talantu attīstībai un ieceru īstenošanai. Diena kā piedzīvojums ietvaros jauniešiem tiks sniegta iespēja pierādīt sevi dažādās jomās, piemēram, mākslas, mūzikas, zinātnes, sporta, moderno tehnoloģiju u.c. jomās. No visiem pieteikumiem, žūrija katrā Latvijas reģionā (Rīga, Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale) izvēlēsies piecus labākos pieteikumus, kas sacentīsies balsojumā, lai katrā reģionā viens talantīgākais un uzņēmīgākais jaunietis saņemtu līdz 2000 EUR sava talanta attīstībai un ieceru īstenošanai.

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Svairīga informācija skolēniem,kuri meklē darbu vasarā!!!

02.05.2016

images.jpg

Svarīga informācija vecākiem un skolēniem, kuri piedalīsies vasaras nodarbinātības pasākumā

Elektronisku pieteikumu reģistrācija dalībai Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajā skolēnu nodarbinātības pasākumā vasaras brīvlaikā šogad notiek no 2.maija (pulksten 16.00) līdz 16.augustam, tādejādi visi skolēni, kas vēlēsies piereģistrēties dalībai pasākumā, to varēs izdarīt. Taču valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots, un iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka reģistrēto skolēnu daudzums pārsniedz piedāvāto darba vietu skaitu, līdz ar to skolēna reģistrācija vēl negarantē iesaisti pasākumā. Lasīt visu ziņu

Award ekspedīcijas prasmju apguves seminārs Salaspilī 2016.gada 1.maijā

02.05.2016

award_apmacibas_linda_un_zipsn_3.jpg

2016.gada 1.maijā, Salaspilī Award jaunieši (Salaspils, Kandavas ,Rīgas, Jaunjelgavas )tikās EKSPEDĪCIJAS PRASMJU seminārā

Jaunieši apguva Pirmās Palīdzības ABC kursu, Āra izdzīvošanas prasmes, Maltīšu pagatavošana ekspedīcijas laikā, Navigāciju, maršruta sastādīšanu, tehniskās ceļošanas un novērošanas prasmes (Teorija+prakse). Jaunieši satikās neformālā vidē, sadraudzējās un gatavojās galvenajam vasaras Award pasākumam ,proti, ekspedīcijai ar laivām pa Gaujas upi.

Šogad ir izveidojusies jauna Award grupa, kura pilda bronzas līmeni. Papildus apmācībām- ciemojāmies pie Salaspils jaunieša klubiņa ”Zibsnis”, kur jau tika runāts par nākotnes sadraudzības pasākumiem.

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Anetes Elertes izstāde "Tukša skaņa pilnā istabā"

27.04.2016 17:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

img_0967.jpg

2016.gada 27.aprīlī notika pirmā Anetes Elertes mākslas darbu izstāde "Tukša skaņa pilnā istabā".

Anete ir jauniete,kura prot radoši darboties ,ir sabiedriski aktīva un sirsnīga.

Anete: " Skaisti, ja tu proti izlikt savas sajūtas, savas emocijas, savas domas, uz papīra vai audekla, un ielikt rāmī.Ir debešķīgi skaisti, ja tu proti uztriept citu domas, citu viedokļus, citu emocijas, uz audekla vai papīra.Tā es daru.Kad sajūtu evī enerģijas pārpilnību…Kad pa pirkstu galiem plūst sīciņas strāvas stīdziņas un cenšas izkļūt laukā…Kad skaidri redzu savās domās- līnijas, krāsas un formu…Tad ņemu rokās otu.Sakārtoju darba vietu, uzspiežu piecas krāsas un sāku krāsot.Man labpatīk to saukt par krāsošanu, nevis gleznošanu.Savukārt idejas man pasniedz līdzcilvēki, mana talanta mīļotāji, vai vienkārši kāda acīs iekritusi dzīves situācija.Radot savas gleznas, es atstāju savu pirkstu nospiedumu, Latvijas kultūras mantojumā.Novēlu visiem- ikvienam, kurš ieradies un ikvienam, kurš nav ieradies,dzīvē atrast savu aicinājumu un to arī piepildīt.Paldies klātesošajiem- ģimenei, draugiem, tuvajiem- par atbalstu."

Izstāde ir apskatāma Kandavas jauniešu centrā "Nagla"-katru darba dienu.

Lasīt visu ziņu galerija (11)

Berga Bazāra Vasaras Festivāls izsludina konkursu “Jauno Talantu Bazārs”

15.04.2016

talantu-bazars.jpg

Ar atlases koncertu “Jauno Talantu Bazārs” Berga Bazāra Vasaras Festivāls ieskandinās jauno sezonu un atzīmēs Starptautisko džeza dienu.Berga Bazāra Vasaras Festivāls izsludina konkursu “Jauno Talantu Bazārs”, kas notiks šā gada 30. aprīlī, pl. 19:00, restorānā “Andalūzijas suns”.

Konkursa mērķis ir dot platformu jauniem un plašākai publikai vēl neatklātiem mūziķiem, pierādīt savu profesionalitāti cīnoties par iespēju tikt pie vērtīgas balvas un līdzās pieredzējušiem un sabiedrībā zināmiem māksliniekiem uzstāties uz Berga Bazāra Vasaras Festivāla skatuves. Ar atlases koncertu “Jauno Talantu Bazārs” Vasaras Festivāls ieskandinās gaidāmo sezonu un atzīmēs Starptautisko džeza dienu, ņemot dalību “Starptautiskā džeza diena Latvijā” pasākumu kopumā. Ikviens interesents varēs vērot konkursa norisi klātienē bez ieejas maksas un balsot par skatītāju simpātiju. Profesionālas žūrijas sastāvā būs džeza dziedātāja un TV šovu fināliste Elza Rozentāle un grupas Framest dziedātājs Jānis Ķirsis. Konkursa dalībniekiem līdz 25. aprīlim elektroniski jāiesūta dalības pieteikums brīvā formā un norāde uz saiti, kur var iepazīties ar grupas video vai audio materiālu (youtube.com, soundcloud.com u.c. ). Konkursa galvenās balvas ieguvēji iegūs starptautiskā tūrisma operatora Tez Tour "Dāvanu karti 500 EUR vērtībā".

Lasīt visu ziņu galerija (1)

Talka -Skeitparkā 2016.gada 14.aprīlī!

15.04.2016
talkojam_skeitparka__6.jpg

Talka -Skeitparkā 2016.gada 14.aprīlī! Paldies Mārcim Baumgartam par organizēšanu,kā arī par čaklajiem jauniešiem par darbu.

Lasīt visu ziņu galerija (7)
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas