KNJ

Noslēdzies Solidaritātes korpusa projekts "Sāc ar sevi!"

07.01.2020

img_6634.jpgPieci Kandavas novada jaunieši, Madara Ērvalde, Laura Kristīne Melne, Evita Celma, Gita Agapova un Nauris Truhņēvičs, sākot ar 1. augustu realizēja Biedrības "Kandavas novada Jauniešiem" Solidaritātes projektu “Sāc ar sevi!”.

 Projekts pēc piecu mēnešu īstenošanas ir noslēdzies. Projekta organizatori šos mēnešus radoši darbojās visā Kandavas novadā - Kandavas Reģionālajā vidusskolā, Cēres, Zemītes, Vānes un Zantes pamatskolās, palīdzot jauniešiem izprast bezatkritumu dzīvesveida principus un mudinot tos izmantot ikdienā, domājot par zaļāku nākotni.

Lasīt visu ziņu

Noslēguma pasākums Eiropas Solidaritātes korpusa projektam "Sāc ar sevi!"

26.11.2019 17:30 - 19:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

sac_ar_sevi_noslegums.jpg26. novembrī plkst. 17:30-19:00 Kandavas MJIC "Nagla" zālē notiks Eiropas Solidaritātes korpusa Solidaritātes projekta "Sāc ar sevi!" noslēguma pasākums, kuru realizē 5 jaunieši no Kandavas. Uz pasākumu tiek uzaicināti dalībnieki, kas piedalījušies abās pētījuma kārtās. Noslēgumā tiks apbalvoti dalībnieki un kopā ar projekta īstenotājiem tiks pārrunāta projekta gaita un pieredze.

Projekts "Sāc ar sevi!" tika finansēts ar Eiropas Komisijas Eiropas Solidaritātes korpusa, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Lasīt visu ziņu

Projekta ''Sāc ar sevi!'' noslēguma pasākums

26.11.2019

img_6589.jpg26. novembra vakarā Kandavas multifunkionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" zālē pulcējās kupls skaits Kandavas novada iedzīvotāju, kuriem rūp vides problēmas un vieno vēlme dzīvot tīrā vidē. Pieci Kandavas novada jaunieši, Biedrības "Kandavas novada Jauniešiem" Solidaritātes projekta “Sāc ar sevi!” organizatori – Madara Ērvalde, Laura Kristīne Melne, Evita Celma, Gita Agapova un Nauris Truhņēvičs sirsnīgi uzņēma aptuveni 40 viesus – projekta pētījuma dalībniekus (Kandavas novada bērnus un jauniešus), pašvaldību iestāžu darbiniekus (skolotājus) un citus interesentus.

Lasīt visu ziņu galerija (35)

Jauniešu projekta “Sāc ar sevi!” izbraukuma pasākumi Kandavas novadā

25.10.2019

nagla_6.jpgSeptembrī Kandavas novada iedzīvotāji, galvenokārt jaunieši, tika aicināti piedalīties Eiropas Solidaritātes korpusa programmas Solidaritātes projekta "Sāc ar sevi!" aktivitātēs, kurā mērķis ir veicināt jauniešu līdzdalību un pilsonisko atbildību, attīstot dabai draudzīga dzīvesveida kustību Kandavas novadā, izmantojot bezatkritumu pieeju (zero waste) kā instrumentu. Septembra mēnesī norisinājās pētījums, kurā jaunieši fiksēja un pētīja savu ekoloģisko pēdu jeb aiz sevis atstātos ikdienas atkritumus. Taču oktobra mēnesī projekta komanda organizēja 6 izbraukuma pasākumus Kandavas novadā, informējot bērnus un jauniešus par zero waste jeb bezatkritumu pieeju, ikdienas alternatīvām atkritumu samazināšanai un īstenoja meistarklasi bišu vaska lupatiņas izgatavošanā, pagatavojot personalizētus zero waste aksesuāru. Vairāk un plašāk raksta turpinājumā... Kā arī apskati bilžu galeriju! :)

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Jau kopš septembra jauniešu centrā ar NVA atbalstu darbojas 3 jaunietes - Lauma, Lāsma un Gita!

22.10.2019

whatsapp_image_2019_10_22_at_16_52_32.jpg Sākot ar 1. septembri Kandavas MJIC "Nagla" strādā trīs jaunietes - Lauma, Lāsma un Gita. Jaunietes strādā sadarbībā ar biedrību "Kandavas novada Jauniešiem" un Nodarbinātības valsts aģentūru, kura īsteno atbalsta pasākumu jauniešiem “Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā”. Augustā biedrība "Kandavas novada Jauniešiem" aicināja jauniešus ar bezdarbnieka statusu pieteikties 4 vakancēm jaunatnes jomā nevalstiskajā sektorā uz 6 mēnešiem. Atsaucās trīs jaunietes - Lāsma strādā par kultūras pasākumu organizatori, Lauma strādā par sporta organizatori un Gita strādā par sabiedrisko attiecību speciālisti. Bērni un jaunieši ir ļoti iemīļojuši mūsu papildspēkus - jaunos darbiniekus, kopā patīk gan sportot, gan spēles spēlēt, gan īstenot dažādas idejas un radošos darbus! Kopā iet ļoti jautri un novērtējam meiteņu ieguldīto darbu! Kā meitenēm šī pusotra mēneša laikā ir veicies? Lasi raksta turpinājumā! :)

Lasīt visu ziņu

Piedalies pētījumā "Sāc ar sevi!" (otrā kārta)

21.10.2019 08:00 - 10.11.2019 - 19:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

sac_ar_sevi__1.jpgBiedrības "Kandavas novada Jauniešiem" Solidaritātes projekta “Sāc ar sevi!” organizatori - jaunieši aicina piedalīties pētījuma otrajā kārtā, lai noskaidrotu savas ekoloģiskās pēdas nospiedumu! 

Pētījumā var piedalīties ikviens Kandavas novada iedzīvotājs (īpaši jaunieši 13-25 g.v.), neatkarīgi no mantiskā un sociālā stāvokļa, rases, tautības, etniskās piederības, dzimuma, reliģiskās un politiskās pārliecības, veselības stāvokļa, nodarbošanās un dzīvesvietas.

Pētījuma otrās kārtas norises laiks ir no 2019. gada 21. oktobra līdz 2019. gada 10. novembrim. Pētījuma dalībniekiem ir jāpēta savs atkritumu patēriņš nedēļu jeb 7 pilnas dienas. Atkritumi nav jākrāj, bet tos ir jāuzskaita atskaites tabulā (skatīt nolikumā 2.pielikumu). Pētījumu jāveic balstoties uz savu sadzīves atkritumu daudzumu patēriņu, kurā iekļauti gan bīstamie atkritumi (piemēram, baterijas, spuldzes, krāsvielas), gan sadzīves atkritumi. Pētījuma rezultāti jāiesniedz elektroniski.

Projekta pētījuma info grafika (klikšķini TE un tā atvērsies .pdf formātā)!

Vairāk par konkursu lasi nolikumā (klikšķini TE un tas atvērsies .doc formātā)!

Sākot ar 2019. gada 1. augustu biedrība “Kandavas novada Jauniešiem” īsteno jauniešu iesniegto Solidaritātes projektu “Sāc ar sevi!” 

Projekta aktivitātēm var sekot līdzi mājas lapā jcnagla.lv sadaļā “Biedrība Kandavas novada Jauniešiem”.

Projekts "Sāc ar sevi!" tika finansēts ar Eiropas Komisijas Eiropas Solidaritātes korpusa atbalstu, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

img_20190821_wa0008.jpg

Lasīt visu ziņu

Jauniešu projekta "Sāc ar sevi!" izbraukuma sērijas ar meistarklasēm par zero-waste pieeju

14.10.2019 11:25 - 19.10.2019 - 13:00

ista_afisa.jpgJau kopš augusta 5 Kandavas novada jaunieši īsteno Eiropas Solidaritātes korpusa projektu “Sāc ar sevi!” ar mērķi veicināt jauniešu līdzdalību un pilsonisko atbildību, attīstot dabai draudzīga dzīvesveida kustību Kandavas novadā, izmantojot bezatkritumu pieeju (zero waste) kā instrumentu.

Oktobrī jaunieši uzsāk izbraukuma sērijas ar meistarklasēm par zero-waste pieeju:

14.10.2019. Kandavas Reģionālajā vidusskolā plkst.11:25-12:05

15.10.2019. Zemītes pamatskolā plkst.10:45-11:30

15.10.2019. Vānes pamatskolā plkst. 12:40-13:20

16.10.2019. Cēres pamatskolā plkst. 10:10-10:50

16.10.2019. Zantes pamatskolā plkst. 14:30-15:20

19.10.2019.  Kandavas MJIC "Nagla" plkst.12:00-13:00

Droši aicināti pievienojies!

Lasīt visu ziņu
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas