Jaunumi

Sadraudzības pasākums ar Branku jauniešiem "Nakts trasīte"

23.02.2016

dscf6843.jpg

2012.gada 15. un 16.februārī jauniešu centrā „Nagla” notika ikgadējais pasākums „ Nakts trasīte”. Ciemos uz Kandavu bija atbraukuši jaunieši no Zemgales - Ozolnieku novada Brankas ciema. Sadraudzības vakarā piedalījās 11 jaunieši no Brankām un 19 jaunieši no Kandavas. Pasākuma pirmajā dienā ar plakātiem un skaļiem sveicieniem, sagaidījām ciemiņus un, lai iepazītos tuvāk ar mūsu jauniešiem, tika rīkotas sadraudzības spēles. Visi kopīgi gatavoja rasolu, spēlēja „Koru karus” , organizēja „Popielu” un skrēja „Nakts trasīti” pa Kandavas ievērojamākajām vietām, kā – Ozolāji, Bruņinieku pilskalns, Velna gulta. Jauniešiem tika izrādīta mūsu nakts gaismu ieskautā Promenāde un turpat arī atradās „Nakts trasītes” pirmais punkts, kur pēc teikas bija jāatrod noteikta vieta.

Otrajā dienā jauniešiem tika piedāvāts pamācošs video par to, pie kā var novest „SPICE” lietošana. Pēc video noskatīšanās, tika izvesta diskusija par šo narkotisko vielu. Pasākuma noslēgumā visi saņēma diplomus par piedalīšanos un „Nakts trasītes” iziešanu.

Emīls Ripa-pasākuma organizators

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Ekskursija uz Ministru Kabinetu un Saeimu

23.02.2016

galerija_23_02_2016_1.jpg

Projekts"Saproti savu valsti"

Projektu finanisāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Programmu „NVO fonds” finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts

Ekskursija uz Ministru Kabinetu un Saeimu.

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Konkurss "PA PĒDĀM"

23.02.2016

plakats.jpg

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs š.g. februārī aizsāka akciju "Šodien laukos". Akcija norisinās portālu facebook.com un draugiem.lv lapās "Šodien laukos" un tajā aicināti piedalīties skolēni vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Akcijas ietvaros visa gada garumā tiks organizēti ikmēneša lielie konkursi un lapu saturu veidos saistoša informācija par procesiem dabā, par lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozarēm un citiem ar vidi saistītiem jautājumiem. Gada nogalē, novembrī, aktīvākie konkursa dalībnieki saņems balvas - planšetdatorus vai, klases ekskursiju 1000 eiro vērtībā!

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Projekts "Saproti savu valsti" latviešu tradicionālie ēdieni...

15.02.2016
ciksu_projekts_11.jpg

Jauniešu apmācības, tai skaitā nepilsoņu, inovatīva izglītošana par Latvijas valsti, tās pārvaldes sistēmu un pilsoniskās sabiedrības lomu tajā. Atsevišķi tiek strādāts ar jauniešiem un pieaugušajiem, aktivitātē nr.3 abas mērķgrupas apvienojot. Nozīmīga loma ir sadarbībai ar skolām, kuras ir devušas piekrišanu dot laiku tikties un strādāt ar saviem audzēkņiem.

Aktivitātes laikā tiek īstenots semināru cikls pamatnācijas un nacionālās minoritātes –romu un krievu- iedzīvotājiem par Latviju un pilsoniskās sabiedrības izpratni. Aktivitāte tiks īstenota ar inovatīvu pieeju – praktiska apmācība un iepazīstināšana klātienē ar procesiem, izmantojot neformālās izglītības metodes, ne mācību grāmatas un formālās izglītības metodes

Aktivitātes ietvaros tiek aptvertas tēmas, kuru izpratne ir būtiska visos vecumos, taču īpaši svarīga mazākumtautību jaunajai paaudzei, kura ir dzimusi un augus Latvijā, bet bieži vien dzīvo citā informācijas un mediju telpā. Nepieciešams attīstīt mērķgrupā kritisko un patstāvīgo domāšanu, kuru var īstenot sniedzot izpratni par valsti, sistēmu, kurā dzīvojam.

Aktivitāte satur inovatīvu nodarbību ciklu par tēmām, kas aptver gan zināšanas par lēmējvaru, gan izpildvaru, gan arī pilsoniskās sabiedrības – NVO – lomu mūsu visu ikdienas dzīves kvalitātes veidošanā, līdzdalībā, kā arī sniegs zināšanas par pašvaldības un valsts funkcijām un pienākumiem.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

AICINĀM 9.-12.KLAŠU SKOLĒNUS PIEDALĪTIES RADOŠAJĀS NOMETNĒS

09.02.2016

telpaspavasaris.jpg

AICINĀM 9.-12.KLAŠU SKOLĒNUS PIEDALĪTIES RADOŠAJĀS NOMETNĒS Ziemas radošās nometnes ir Imanta Ziedoņa muzeja forma, kas notiek ārpus muzeja faktiskajām robežām, un tās mērķis ir veicināt jaunradi. Lai nokļūtu ziemas radošajās nometnēs Latvijas reģionos, jauniešiem (individuāli vai 2-3 cilvēku komandā) jāpiedalās radošo darbu konkursā, kas notiks līdz 22. februārim (Radošo darbu konkursa nolikums un informācija www.fondsviegli.lv/telpaspavasaris)

Lasīt visu ziņu

Paldies Dailes teātrim par atbalstu konkursam "Gada jaunietis 2015"Kandavas novadā

lejupielade.jpg

Paldies Dailes teātrim par atbalstu konkursam "Gada jaunietis 2015"Kandavas novadā. Piešķirot 8 biļetes uz izrādi "Ja tevis vairs nebūtu" jauniešie vecuma grupā no 19 līdz 25 gadiem. http://www.dailesteatris.lv/

Lasīt visu ziņu galerija (1) galerija (2)

​Ēnu diena tuvojas! Izmato iespēju!

08.02.2016

Ēnu diena tuvojas!

Paņem līdzi noderīgu infografiku, lai ēnojot varētu noskaidrot atbildes uz īstajiem jautājumiem par ēnojamo profesiju:

http://www.viaa.gov.lv/files/news/732/in…

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas