Jaunumi

Apkopotas aktuālākās iespējas jauniešiem aprīlī

08.04.2021

f1dba78c_7638_45f9_b61f_49ad8f566b7b.jpgEsam apkopojuši aktuālāko informāciju par noderīgiem resursiem, vērtīgām iespējam pilnveidot savas zināšanas, kā arī iespējām gūt interesantu pieredzi un piedalīties konkursā. 

Spied uz rakstu, lai uzzinātu iespējas. 

Lasīt visu ziņu

Pašpalīdzības ceļvedis

01.04.2021

Ko darīt, ja ierastā dzīve apmetusi kūleni un pat negrasās atgriezties ierastajā ritmā? Kā tikt galā ar savām dusmām, skumjām, bezspēcību? Šos un neskaitāmi daudzus citus jautājumus mēs sev uzdodam ik dienu šajā ārkārtējās situācijas laikā, bet viennozīmīgu atbildi diemžēl nesaņemam.

Īpaši smagi pandēmijas laiku pārdzīvo pusaudži. Lai sniegtu palīdzību un atbalstu, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 ir sagatavojis īsu ceļvedi pusaudžiem pašpalīdzības trikos “Kā palīdzēt sev?”. Tajā vienkāršā un sasitošā veidā pastāstīts par vairākiem veidiem, kā mēģināt atvieglot saspringto ikdienu un atrast savus iekšējos resursus, kas tam var lieti noderēt.

Ar ceļvedi var iepazīties ŠEIT!

MJIC "Nagla" mēneša plāns - aprīlis 2021.

31.03.2021

Kandavas Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra „Nagla” 2021. gada aprīļa plāns: 

colorful_quote_calendar.jpg

Sagatavoja: Laura Kristīne Anšance un Līva Truhņēviča, Kandavas multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" jaunatnes darbinieces.

Apstiprināja: Ilze Gotfrīda, Kandavas multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" vadītāja.

Marta notikumi

31.03.2021

22.jpgPirmais pavasara mēnesis pagājis, un daudzi nozīmīgi darbi paveikti. Marta aktivitātes lielākoties tika vērstas uz vides un klimata jautājumiem, jo, kā zināms, katra gada marta pēdējā sestdienā atzīmējama Zemes stunda. Zemes stunda ir viena no lielākajām vides kustībām pasaulē, kas vērsta uz klimata pārmaiņu aktualizēšanu un dabas daudzveidības saglabāšanu.

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Zemes stunda aizvadīta digitāli

29.03.2021

whatsapp_image_2021_03_27_at_21_15_34.jpgMarta aktivitātes īpaši tika veltītas vides un klimata jautājumiem, tāpēc kopīgi Zoom tikšanās reizē tika nolemts - tiksimies arī brīvdienā, kopīgi atzīmējot Zemes stundu tiešsaistē.

Pasaules Dabas Fonds sadarbībā ar uzņēmumu Tetra Pak Latvija iedzīvotājus aicināja sestdien, 27. martā, pulksten 20.30 atzīmēt Zemes stundu, simboliski samazinot apgaismojumu mājsaimniecībās un pieslēdzoties īpaši šim vakaram organizētam etnomūzikas grupas “Tautumeitas” koncertam tiešsaistē. Šogad Zemes stundā miljoniem cilvēku visā pasaulē solidarizējas digitāli, organizējot vai piedaloties dažādos virtuālos pasākumos ar saukli “Iestājies par dabu!”. Šī gada Zemes stundas galvenā tēma ir dabas daudzveidības izzušana.

Arī mēs – darbinieki un jaunieši izslēdzām gaismas, baudījām koncertu un pavadījām stundu kopīgi, tumsā.  Vairāk par Zemes stundu un svarīgu informāciju atradīsi saitē ej.uz/VissParZemesStundu.

 

Iespēja ziedot puķu podus

12.03.2021

green_organic_natural_photosynthesis_biology_infographic.jpgTuvojoties pavasarim, vēlamies padarīt centru zaļāku un izdaiļot to ar dažādiem augiem un zaļumiem. 

Ņemot vērā to, ka cenšamies strādāt dabai draudzīgāk, pirms jaunu lietu iegādes izskatām citus variantus.
✔️Varbūt kādam no jums ir lieki un neaktuāli podi, kurus esat gatavi ziedot centram, tādējādi arī izvairoties no lieku atkritumu radīšanas?

Ja tā - sazinies ar centra darbiniekiem!

Iespēja piedalīties ar vidi saistītās aktivitātēs martā

01.03.2021

Veltot vairāk uzmanības vides un klimata jautājumiem, marta ietvaros aktualizēsim rīcību un paradumu maiņas nepieciešamību. Aicinām piedalīties mūsu pašu organizētajās un citās vērtīgās aktivitātēs:

  • 1.- 19. marts – konkurss: Ideja Zemes stundai (ej.uz/NaglaZS);
  • 2. martā informatīvs Zoom par vides kampaņām un konkursiem, kuros iespējams piedalīties;
  • 9. martā JSPA vebinārs par ilgtspējīgu un videi draudzīgu projektu īstenošanu;
  • 11. martā Zoom par vides aizsardzību un kritisko domāšanu – kā neuzķerties uz viltus marķējumiem, kam pievērst uzmanību un kur meklēt informāciju;
  • 15. martā Zoom par atkritumu šķirošanu – izpratīsim biežāk pieļautās kļūdas un izrunāsim būtiskāko, kas jāņem vērā, šķirojot atkritumus;
  • 22. martā Kahoot viktorīnas par vidi – iespēja jauniešiem gan izstrādāt, gan piedalīties viktorīnās;
  • 24. martā Zoom par zero waste jeb bezatkritumu dzīvesveidu – izrunāsim bezatkritumu dzīvesveida principus, iepazīsimies ar dažādām dabai draudzīgām alternatīvām ikdienas priekšmetiem un produktiem, dalīsimies pieredzē – ko darīt un ko nedarīt, lai uzsāktu šādu dzīvesveidu.

Par citu piedāvātajām aktualitātēm ziņojam Instagram storijos (@jcnagla) Tiekamies aktivitātēs! 

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas