Jaunumi

Noskaidroti konkursa “Gada jaunietis 2018” laureāti

22.02.2019 17:00 kur : Kandavas kultūras nams

dsc_0181.jpg22.februārī Kandavas kultūras namā notika konkursa “Kandavas novada Gada jaunietis 2018” rezultātu paziņošana un laureātu apbalvošana. Šogad konkursam bija pieteikti astoņi dalībnieki, kas tika vērtēti trīs vecuma grupās. Pēc žūrijas lēmuma, titulu “Kandavas novada Gada jaunietis 2018” ieguva:

vecuma grupā no 13-15 gadiem – Oskars Granapskis;

no 16- 18 gadiem – Selīna Margarita Bogdanova;

savukārt, vecuma grupas no 19- 25 gadiem vienīgā pretendente Gita Agapova saņēma Kandavas novada domes specbalvu kā “Jauniešu cerība”.

Lasīt visu ziņu galerija (48)

Jauniešu diena Talsos “TAS` fests” 15.03.2019. Piesakies&piedalies!

20.02.2019

jd19_001.jpgJau 16. gadu Starpnovadu skolēnu pašpārvalžu un jauniešu organizāciju apvienība “TAS.ES”, sadarbībā ar Talsu novada Bērnu un jauniešu centru un Talsu novada jaunatnes lietu konsultatīvo padomi organizē jauniešu dienu “Kopā esam, darām varam!”, šogad ar nosaukumu “TAS` fests”. Šī gada pasākuma tematika tiek veltīta mūzikas festivāliem. Nemainīgs jau sešpadsmit gadus ir jauniešu dienas moto “Kopā esam, darām varam, bez alkohola un citām apreibinošām vielām!”. Pasākuma programma ir piepildīta ar dažādām izglītojošām un izklaidējošām neformālajām aktivitātēm. Vakara daļā paredzēti koncerti un ballīte kopā ar DJ Tomu Grēviņu. Lai piedalītos pasākumā jauniešu organizācijas komandai ir jāizlozē sava tēma un jāsagatavo mājas darbi atbilstoši nolikumam. Pieteikuma anketas gaidām līdz 6. martam.

Elektroniski informācija par pasākumu (nolikums, pieteikums) atrodama šeit: https://ej.uz/g3qm

Klikšķini uz attēla un tas atvērsies lielāks :)

Jauniešu galvaspilsēta 2019 atklāšanas pasākums! Piesakies! Pievienojies! Svini!

20.02.2019

52044863_2365310833513534_7670008002274918400_n.jpgPasākums “Zvaigžņu stunda” ir Ikšķiles un Olaines novadu jauniešu veidots pasākums par godu novadu apvienības iegūtajam titulam “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019”. Pasākuma mērķis ir popularizēt aktīvu jauniešu līdzdalību, veicināt Latvijas jauniešu sadarbību un popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū. Pasākums norisināsies Jaunolaines kultūras namā 8. martā.

Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019 īstenota Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programma 2019. gadam finansējuma ietvaros.

Par pasākuma aktualitātēm var sekot līdzi šeit: https://www.facebook.com/events/2825879440971004/

Klikšķini uz attēla un tas atvērsies lielāks :)

Biedrība „Kandavas novada Jauniešiem” uzsāk īstenot projektu „Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!”

20.02.2019

projekti_biedriba_kandava_jauniesiem1.jpg2018.gadā biedrība noslēdza līgumu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru par Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018. gadam atbalsts jaunatnes organizāciju darbībai un iniciatīvām, veicinot iespējas jauniešu līdzdalībai. 2.2. Atbalsts jaunatnes organizāciju iniciatīvām jauniešu līdzdalības veicināšanai projekta „Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!” īstenošanu.

Lasīt visu ziņu

Iepazīsti Latvijas jauniešu NETiķeti!

15.02.2019

latvijas_jauniesu_netikete.jpgPirmo reizi Latvijā tapusi jauniešu netiķete jeb vadlīnijas uzvedībai tiešsaistē!

Samsung skola nākotnei sadarbībā ar Rīgas Skolēnu domi un jauniešiem visā Latvijā radījusi unikālu projektu – Latvijā pirmo jauniešu netiķeti jeb uzvedības vadlīnijas tiešsaistē. Tajā ietverti būtiskākie punkti par digitālo uzvedību, e-saziņu, drošību un privātumu, kā arī autortiesību ievērošanu. 

83% Latvijas jauniešu uzskata, ka internetā ievēro ētikas pamatprincipu “Nedari otram to, ko negribi, lai kāds dara Tev”, liecina Samsung Skola nākotnei aptaujas dati*. Tajā pašā laikā jaunie cilvēki atzīst, ka izmanto nelicencētu saturu, mēdz lietot tiešsaistē izdomātu identitāti, neiejaucas vai pat saasina situāciju, redzot naidīgu vai vardarbīgu saturu.

Vairāk informācija pieejama šeit: https://www.skolanakotnei.lv/n...

Klikšķinot uz bildes, tā atvērsies lielāka :)

Ēnu diena aizvadīta

13.02.2019

dsc_00d02.jpgŠodien, 13.februārī Kandavas novada domē, jauniešu centrā "Nagla" un Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā norisinājās visā pasaulē populārais skolēnu karjeras izglītības pasākums “Ēnu diena”. 

Kandavas novada domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas Maijas Zariņas darba gaitām sekoja Sabīne Pepere no Tukuma 2.vidusskolas. 10.b klases skolnieci Sabīni interesē pašvaldības darbs, kā arī kāzu tematika, tāpēc pašsaprotami licies pieteikties “ēnot” Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju. Turklāt Tukuma novadā šāda vakance netika piedāvāta.

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Pie mums ciemos jaunieši un jaunatnes jomas darbinieki no Salas novada!

12.02.2019

tversana.jpg12. februārī pie mums viesojās jaunieši un jaunatnes jomas darbinieki no Salas novada, lai iepazītos ar jaunatnes darbu Kandavā un Kandavas novadā. Dalījāmies pieredzē par īstenotajiem Valsts Jaunatnes programmas projektiem, par dalību Erasmus+ projektos, par Eurodesk reģionālo koordinatoru pienākumu pildīšanu, par Mobila jaunatnes darba ieviešanu Kandavas novadā, par sadarbību ar biedrību "Kandavas novada Jauniešiem" un par jauniešu iniciatīvu īstenošanu Kandavas novadā. Priecājamies, ka kolēģi pamanījuši mūsu labos darbus un izaugsmi jaunatnes darbā! Uzklausījām arī Salas novada jauniešu pieredzi un idejas jaunatnes jomā un darbā. Novēlam Salas novada jauniešiem īstenot savas idejas un  jaunatnes darbiniekiem veiksmi, izturību un enerģiju! :)

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas