Jaunumi

Pieci Kandavas novada jaunieši piedalījās Erasmus+ projektā Vācijā "Balticipation"

22.10.2019

whatsapp_image_2019_10_22_at_18_38_17.jpgJau vairāku gadu garumā Kandavas MJIC "Nagla" sadarbībā ar Vācijas izglītības centru "Kreisjugendring Herzogtum Lauenburg" Mōzen ciematā piedāvā Kandavas novada jauniešiem katru gadu oktobrī doties Erasmus+ Starptautiskā jauniešu apmaiņas projektā "Baltic Youth Exchange", pulcējot jauniešus no valstīm ap Baltijas jūru. Šogad projekta nosaukums bija "Balticipation" un projekta mērķis bija izzināt jauniešu līdzdalību citās valstīs, uzzināt, kādas ir jauniešu potenciālās iespējas līdzdarboties jaunatnes politikā pilsētas, valsts un Eiropas mērogā. Projektā piedalījās 50 jaunieši no  8 dažādām valstīm - Latvijas, Vācijas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Krievijas (no Kaļiņingradas apgabala), Norvēģijas un Lietuvas. Tajā skaitā piedalījās arī 5 jaunieši no Kandavas novada. Kā viņiem gāja? Lasi raksta turpinājumā! :)

Lasīt visu ziņu galerija (35)

Jau kopš septembra jauniešu centrā ar NVA atbalstu darbojas 3 jaunietes - Lauma, Lāsma un Gita!

22.10.2019

whatsapp_image_2019_10_22_at_16_52_32.jpg Sākot ar 1. septembri Kandavas MJIC "Nagla" strādā trīs jaunietes - Lauma, Lāsma un Gita. Jaunietes strādā sadarbībā ar biedrību "Kandavas novada Jauniešiem" un Nodarbinātības valsts aģentūru, kura īsteno atbalsta pasākumu jauniešiem “Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība nevalstiskajā sektorā”. Augustā biedrība "Kandavas novada Jauniešiem" aicināja jauniešus ar bezdarbnieka statusu pieteikties 4 vakancēm jaunatnes jomā nevalstiskajā sektorā uz 6 mēnešiem. Atsaucās trīs jaunietes - Lāsma strādā par kultūras pasākumu organizatori, Lauma strādā par sporta organizatori un Gita strādā par sabiedrisko attiecību speciālisti. Bērni un jaunieši ir ļoti iemīļojuši mūsu papildspēkus - jaunos darbiniekus, kopā patīk gan sportot, gan spēles spēlēt, gan īstenot dažādas idejas un radošos darbus! Kopā iet ļoti jautri un novērtējam meiteņu ieguldīto darbu! Kā meitenēm šī pusotra mēneša laikā ir veicies? Lasi raksta turpinājumā! :)

Lasīt visu ziņu

Piedalies pētījumā "Sāc ar sevi!" (otrā kārta)

21.10.2019 08:00 - 10.11.2019 - 19:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

sac_ar_sevi__1.jpgBiedrības "Kandavas novada Jauniešiem" Solidaritātes projekta “Sāc ar sevi!” organizatori - jaunieši aicina piedalīties pētījuma otrajā kārtā, lai noskaidrotu savas ekoloģiskās pēdas nospiedumu! 

Pētījumā var piedalīties ikviens Kandavas novada iedzīvotājs (īpaši jaunieši 13-25 g.v.), neatkarīgi no mantiskā un sociālā stāvokļa, rases, tautības, etniskās piederības, dzimuma, reliģiskās un politiskās pārliecības, veselības stāvokļa, nodarbošanās un dzīvesvietas.

Pētījuma otrās kārtas norises laiks ir no 2019. gada 21. oktobra līdz 2019. gada 10. novembrim. Pētījuma dalībniekiem ir jāpēta savs atkritumu patēriņš nedēļu jeb 7 pilnas dienas. Atkritumi nav jākrāj, bet tos ir jāuzskaita atskaites tabulā (skatīt nolikumā 2.pielikumu). Pētījumu jāveic balstoties uz savu sadzīves atkritumu daudzumu patēriņu, kurā iekļauti gan bīstamie atkritumi (piemēram, baterijas, spuldzes, krāsvielas), gan sadzīves atkritumi. Pētījuma rezultāti jāiesniedz elektroniski.

Projekta pētījuma info grafika (klikšķini TE un tā atvērsies .pdf formātā)!

Vairāk par konkursu lasi nolikumā (klikšķini TE un tas atvērsies .doc formātā)!

Sākot ar 2019. gada 1. augustu biedrība “Kandavas novada Jauniešiem” īsteno jauniešu iesniegto Solidaritātes projektu “Sāc ar sevi!” 

Projekta aktivitātēm var sekot līdzi mājas lapā jcnagla.lv sadaļā “Biedrība Kandavas novada Jauniešiem”.

Projekts "Sāc ar sevi!" tika finansēts ar Eiropas Komisijas Eiropas Solidaritātes korpusa atbalstu, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

img_20190821_wa0008.jpg

Lasīt visu ziņu

Kandavas novada jauniešu domas Instagram postos #JaunietisLaukosIr?

21.10.2019

img_3309.jpgOktobra sākumā Kandavas novada jaunieši tika aicināti piedalīties Eiropas Jaunatnes dialoga aktivitātē, līdzdarboties un izteikt savu viedokli Instagram postā! Kandavas novada jauniešu paustais viedoklis tiks apkopots ziņojumā un nosūtīts Izglītības un zinātnes ministrijai, kura apkopos visas Latvijas ziņojumus, sagatavos oficiālu nacionālo ziņojumu un nosūtīs to tālāk Eiropas Komisijai, kura savukārt apkopos visu ES dalībvalstu ziņojumus un gūs ieskatu reālajā situācijā jaunatnes jomā Eiropā. Diezgan iespaidīgi, ne?

Novada mērogā šajā aktivitātē piedalījās tikai 6 dalībnieki, kuri pauda savu viedokli. Raksta turpinājumā var iepazīties ar jauniešu domām un noteikti apskati jauniešu bildīšu galeriju...

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Eurodesk pasākums Time to Move kampaņas ietvaros "Eiropas vērtību t.a.t.t.o.o."

18.10.2019 14:30 - 23:55 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

afisa_18_10.jpg18. oktobrī Kandavas Multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "Nagla" norisināsies Eurodesk pasākums Time to Move kampaņas ietvaros "Eiropas vērtību t.a.t.t.o.o." ar mērķi veicināt jauniešu izpratni par mobilitātes iespējām Eiropā, iedrošinot viņus līdzdarboties un kļūt pilsoniski aktīviem, un mudināt izmantot Erasmus+ un Eiropas Solidaritātes korpusa programmu iespējas. Pasākumā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem no dažādiem Latvijas reģioniem. Pasākuma laikā plānotas iepazīšanās un saliedēšanās aktivitātes, orientēšanās aktivitāte ar tematiskajiem uzdevumiem "Uztetovē Eiropu!", dažādas ideju darbnīcas un veiklības uzdevumi, kā arī "Eiropiešu ballīte"! Dalība pasākumā ir bezmaksas, informācijai par pasākumu iespējams sekot līdzi mājas lapā jcnagla.lv.

Programma un papildus info par pasākumu pieejama šeit!

Klikšķini uz afišas un tā atvērsies lielāka!

Obligāta iepriekšēja pieteikšanās!

Lasīt visu ziņu

Kandavas novada jauniešu darbiņi labo darbu nedēļā

18.10.2019

img_2894.jpgKandavas novada pagastu un pilsētas jaunieši izrādīja iniciatīvu un līdzdarbojās visas Latvijas akcijā "Labo darbu nedēļa 2019" no 7. līdz 13. oktobrim, kopā paveicot 6 labos darbus un  iesaistot vismaz 55 bērnus un jauniešus. Ar akcijā "Labo darbu nedēļa 2019" paveiktajiem darbiem vari iepazīties ŠEIT, taču ar Kandavas novada pagastu un pilsētas jauniešu labajiem darbiem vari iepazīties raksta turpinājumā! Un noteikti apskati arī mūsu labo rūķu un labo darbu galeriju! :)

Lasīt visu ziņu galerija (47)

Atbalsts jauniešiem uzņēmējdarbības uzsākšanai

16.10.2019

18_10_2019_info_diena.jpgAicinām jauniešus, kuri vēlas iegūt teorētiskas un praktiskas zināšanas par uzņēmuma veidošanu, un uzsākt vai attīstīt savu uzņēmējdarbību laukos. Aicinām jauniešus vecumā no 18 – 40 gadiem uz informatīvo dienu 2019. gada 18. oktobrī plkst. 10:00 Tukumā, E. Veidenbauma ielā 9 (2.stāvā).

Programma:
-Informācija par 5 dienu bezmaksas apmācību programmu uzņēmējdarbības uzsākšanai (21., 23., 24., 28. un 29. oktobrī);
-Iespējas finansējuma piesaiste uzņēmējdarbībai;
-Uzņēmēju stāsti un ieteikumi;
-Pieteikumu aizpildīšana.

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas