Jaunumi

Pie biedrības "Kandavas novada Jauniešiem" viesojas Latvijas Jaunatnes Padome

05.09.2019

biedriba_ljp.jpgEsam aizmirsuši palielīties - augusta nogalē pie mums ciemojās Latvijas Jaunatnes Padome, lai apzinātu jauniešu iespējas Kandavā un kā veicas biedrībai “Kandavas novada Jauniešiem!” Priecājamies par interesi un ceram, ka visām jaunatnes organizācijām Latvijā tikpat radošas domas, idejas, projekti, pieredze!

Tikšanās laikā atbildējām uz Latvijas Jaunatnes Padomes sagatavotajiem jautājumiem, lai izprastu visas Latvijas jaunatnes organizāciju darbību, problēmas un ierosinājumus. Prieks bija satikties un strukturēti parunāties! :)

Tikšanās iespējamas pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2019. gadam valsts budžeta finansējumam un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra atbalstam.

Award Sudraba līmeņa jauniešu ieteikumi nūjotājiem

02.09.2019

img_2104.jpgAward sudraba līmeņa jauniešu ieskaites piedzīvojuma ceļojuma mērķis bija pārbaudīt savu fizisko sagatavotību, jūras krasta piemērotību nūjošanai, sagatavot ieteikumus pārgājieniem ar nūjām. Jaunieši atzīst, ka jūras piekraste ir piemērota nūjošanai, taču iepriekš vēlams pārliecināties par jūras piekrastes seguma veidu. Nūjas atvieglo iešanu un dažādu šķēršļu pārvarēšanu, taču akmeņi piekrastē apgrūtina un traucē nūjošanai. Jaunietes iesaka arī turpmāk awardiešiem pārgājienos izmantot nūjas. Kā arī jaunietes ir sagatavojušas 9 ieteikumus, ko turpmāk ņemt vērā ikvienam nūjotājam :)

Lasi raksta turpinājumu un uzzini, ko tad jaunieši iesaka!

Lasīt visu ziņu

Iesaisties Eiropas Jaunatnes dialoga procesā un saņemt atbalstu!

02.09.2019

2_3.jpgAicinām organizācijas, to pārstāvjus, skolotājus, jauniešu centru darbiniekus, jauniešu apvienības un citus interesentus, kas ikdienā strādā ar jauniešiem, iesaistīties Eiropas Jaunatnes dialoga procesā un saņemt atbalstu, lai septembrī un oktobrī varētu īstenot dažādas līdzdalības aktivitātes.

Vairāk par šo iespēju lasi raksta turpinājumā...

Lasīt visu ziņu

Mobils jaunatnes darbs vasarā - aktivitātes pagastu svētkos

31.08.2019

tversana8.jpgVai vasarā Kandavas MJIC "Nagla" vēstneši atpūtās? Jā, taču paspēja vēl noorganizēt radošās darbnīcas Kandavas novada pagastu svētkos. Jaunieši paši organizēja nozīmīšu izgatavošanu, hennas zīmēšanu, spēļu spēlēšanu - jauku un radošu pieturpunktu bērniem un jauniešiem pagasta svētku aktivitātēs: 18.maijā Zantes pagasta svētki (paldies Martai, Kristīnei, Elīzai un pārējiem Zantes jauniešiem), 1.jūnijā Cēres pagasta svētki (paldies Mārcim, Ralfam, Samantai un pārējiem Cēres jauniešiem), 29.jūnijā Matkules pagasta svētki (paldies Santai, Paulai, Mārcim, Robertam un pārējiem Matkules jauniešiem), 3.augustā Vānes pagasta svētki (paldies Laimai, Montai, Enijai un pārējiem Vānes jauniešiem).  Paldies jauniešiem par iniciatīvu un brīvprātīgo darbu, kopā mums izdevās sniegt arī savu ieguldījumu pagastu svētkos, lai radītu tos vēl foršākus! :)

24. augustā norisinājās arī Zemītes pagasta svētki, kurā jauniešu centra vadītāja Ieva organizēja radošo jauniešu pieturpunktu. Dikti žēl, ka paši jaunieši nespēja savākties un mobilizēties, lai saviem spēkiem noorganizētu radošās darbnīcas, kā to izdarīja citu pagastu jaunieši. Ceram, ka turpmāk izdosies!

Lai veiksmīgs vasaras noslēgums, un ceram, ka pavisam drīz - rudenī mūsu vēstneši atkal sāks aktīvi darboties! :) (un iemet aci krāsainajā bilžu galerijā!)

Lasīt visu ziņu galerija (28)

Augusts jauniešu centrā - bagātīgs mēnesis

31.08.2019

67818123_660294591137767_4809630173357932544_n.jpgAugusts bija īpaši ražīgs mēnesis. Gan darbinieki, gan jaunieši mēneša laikā paguvuši ļoti daudz, taču tas paredz, ka turpmāk būs jāstrādā ar vēl lielāku sparu! Lasi raksta turpinājumu, lai uzzinātu, kas notika augusta mēnesī!

Lasīt visu ziņu galerija (29)

Skeitparka 2019 sezonas noslēguma pasākums

30.08.2019 14:00 - 17:00 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

festival.jpgAicinām lielus un mazus uz Kandavas Skeitparka 2019 Sezonas noslēguma pasākumu 30. augustā plkst. 14:00-17:00!

Pasākuma laikā būs dažādas sportiskas un radošas aktivitātes, skeitošana, spēles, henna un zupa uz ugunskura. Ikviena vecuma pasākuma apmeklētājs varēs atrast sev interesantu aktivitāti. Pasākums svaigā un neformālā gaisotnē! 

Paķer ķiveri! Katrs pats atbild par savu un apkārtējo drošību un labsajūtu!

Pasākuma dalībnieki var tikt filmēti un fotografēti, iegūtie video vai foto materiāli var tikt izmantoti pasākuma publikāciju sagatavošanai.


Lasīt visu ziņu

Piedalies pētījumā "Sāc ar sevi!"

30.08.2019

img_20190821_wa0009.jpgBiedrības "Kandavas novada Jauniešiem" Solidaritātes projekta “Sāc ar sevi!” organizatori - jaunieši aicina piedalīties pētījumā, lai noskaidrotu savas ekoloģiskās pēdas nospiedumu! 

Pētījumā var piedalīties ikviens Kandavas novada iedzīvotājs (īpaši jaunieši 13-25 g.v.), neatkarīgi no mantiskā un sociālā stāvokļa, rases, tautības, etniskās piederības, dzimuma, reliģiskās un politiskās pārliecības, veselības stāvokļa, nodarbošanās un dzīvesvietas.

Pētījuma norises laiks ir no 2019. gada 1. septembra līdz 2019. gada 30. septembrim. Pētījuma dalībniekiem ir jāpēta savs atkritumu patēriņš nedēļu jeb 7 pilnas dienas. Atkritumi nav jākrāj, bet tos ir jāuzskaita atskaites tabulā (skatīt nolikumā 2.pielikumu). Pētījumu jāveic balstoties uz savu sadzīves atkritumu daudzumu patēriņu, kurā iekļauti gan bīstamie atkritumi (piemēram, baterijas, spuldzes, krāsvielas), gan sadzīves atkritumi. Pētījuma rezultāti jāiesniedz elektroniski.

Vairāk par konkursu lasi nolikumā (klikšķini TE un tas atvērsies .doc formātā)!


Sākot ar 2019. gada 1. augustu biedrība “Kandavas novada Jauniešiem” īsteno jauniešu iesniegto Solidaritātes projektu “Sāc ar sevi!” 

Projekta aktivitātēm var sekot līdzi mājas lapā jcnagla.lv sadaļā “Biedrība Kandavas novada Jauniešiem”.

Projekts finansēts ar Eiropas Komisijas “Eiropas Solidaritātes korpuss” atbalstu, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra.

img_20190821_wa0008.jpg

facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas