Jaunumi

Diskutē par vides pieejamību Kandavas novadā

23.08.2017 16:30 kur : Tukuma novada sociālais dienests
Ar pētījumu iepazīstina D. Ošeniece, I. Ose un Z. Sergejeva
Ar pētījumu iepazīstina D. Ošeniece, I. Ose un Z. Sergejeva

23. augusta pēcpusdienā Kandavas novada Sociālās palīdzības centrā norisinājās diskusija par vides pieejamību Kandavas novadā. Diskusiju organizēja Dārta Ošeniece, Ieva Ose, Zelma Sergejeva programmas GoBeyond ietvaros.

Šī gada jūlijā meitenes veikušas pētījumu par vides pieejamību Kandavas novadā cilvēkiem ar invaliditāti, senioriem un vecākiem ar bērnu ratiņiem. Apsekotas 42 publiskas ēkas- izglītības iestādes, pagastu pārvaldes, bibliotēkas, pasts, kultūras nami Kandavā, Cēres, Matkules, Vānes, Zantes un Zemītes pagastos. Objekti tika vērtēti pēc sekojošiem kritērijaiem- publisko ēku uzbrauktuvju stāvums, ērtas iekļūšanas un izkļūšanas iespējas, sliekšņu augstums, informācijas pieejamība cilvēkiem ar redzes un dzirdes traucējumiem, papildus fiksējot, vai objekti ir draudzīgi arī ģimenēm ar bērniem ratiņos.

Lasīt visu ziņu

Pieci Kandavas jaunieši piedalījās Starptautiskā piedzīvojumu seminārā Somijā "Amaze me LEADER"

23.08.2017

img_20170820_wa0031.jpgPateicoties "Kandavas Partnerības" piedāvātajai iespējai, finansiālam un morālam atbalstam, pieci Kandavas novada jaunieši devās uz Somiju, kur 13.08.-20.08. piedalījās starptautiskā piedzīvojumu seminārā "Amaze me LEADER", kas balstīts uz LEADER lauku atbalsta projektiem. Ieva R., Krišs, Zane, Roberts un Ieva O. pārstāvēja Kandavas Partnerību un kopā ar vēl 20 jauniešiem no Latvijas devās piedzīvojumā uz Somiju. Kā nu tur mums visiem gāja? Lasi ziņu tālāk...

Lasīt visu ziņu galerija (31)

Mūsu Sāra un Alise piedalījās Projektu naktī 2017 :)

22.08.2017

projnakts.jpgMūsu aktīvās Kandavas jaunietes Sāra un Alise piedalījās Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūras organizētajā pasākumā Projektu nakts 2017, kas norisinājās Ogres apkārtnē. Meitenes brauca ar savām idejām, iepazinās ar Erasmus+ iespējām, atrada domubiedrus, guva jaunu pieredzi un ar jaunām vēsmām atgriezās atpakaļ Kandavā... Gaidām turpmāko sadarbību ar mūsu aktīvajām meitenēm! :)

Bildes avots - http://jaunatne.gov.lv

Gardo mafinu cepšana!

18.08.2017

20170811_160126.jpgKā katru piektdienu, arī 11.augusts, nebija izņēmums - mācījāmies kopā ar bērniem un jauniešiem gatavot gardos mafinus jeb keksiņus. Sagatavojām divu veidu mīklas - vienu ar rozīnēm, otru ar dažādām sēkliņām un žāvētajiem augļiem. Sagatavojām gardus, atspirdzinošus citrona un piparmētras dzērienus, saklājām galdu un lieliski pavadījām darba nedēļas noslēgumu!

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Mākslas nodarbības projekta "Stereotipu mazināšanas un savstarpējas izpratnes veidošana caur vizuālās mākslas kultūras izpausmēm" ietvaros

18.08.2017

20170802_154115.jpgNo 2.augusta katru trešdienu un ceturtdienu jauniešu centrā "Nagla" norisinās mākslas nodarbības, kuru laikā romu un latviešu bērni un jaunieši kopā glezno, līmē, krāso, veido slavenu mākslinieku - Jāņa Rozentāla, Vilhelma Purvīša, Džemmas Skulmes gleznu reprodukcijas. Nākamo nedēļu laikā, līdz 14.septembrim, tiks veidotas Kārļa Rudēviča, Maijas Tabakas un Daigas Krūzes gleznu reprodukcijas.Jaunieši un bērni droši var nākt un pievienoties turpmākajās mākslas nodarbībās.

Kā mums ir gājis, varat aplūkot galerijā!

    Projekts tiek īstenots sadarbībā ar biedrību “Latvijas Pilsoniskā Alianse” un Kultūras ministriju projekta „Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialoga jomā” ietvaros. Projekta finansējuma avots ir Latvijas Republikas valsts budžets.


Lasīt visu ziņu galerija (11)

12. augustā jauniešu FESTIVĀLS Liepājā!

08.08.2017

945_l.jpgJauniešu festivāls 2017 tuvojas! Ieplāno 12. augustu Liepājā!

Apskati afišu, raksta turpinājumā lasi festivāla programmu un dodies superīgās brīvdienās uz Liepāju! :)

Lasīt visu ziņu

Darba nedēļu noslēdzām ar gardu šokolādes kūku! :)

07.08.2017

img_20170804_163142.jpgPiektdien mēs uzbūrām svētkus paši sev - svinējām superīgas darba nedēļas beigas un cepām šokolādes kūku! Gatavojām veselīgu mīklu ar rupjmaizes drumstalām, auzu pārslām, žāvētiem un kaltētiem augļiem un ogām... Kūkas gatavošanā piedalījās gan puiši, gan meitenes! Žēl gan, ka šoreiz nebijām tik daudzi kā parasti, bet tas nekas! Tiekamies nākamo piektdien, kad cepsim keksiņus! :)

Lasīt visu ziņu galerija (11)
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas