Jaunumi

Digitālais darbs ar jauniešiem Kandavas novadā

06.05.2020

jauniesu_dzive_digitalais_darbs_jauniesi.jpgLīdz ar ārkārtas situācijas sākšanos 13.martā ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, arī Kandavas Multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs “Nagla” uzreiz bez vilcināšanās uzsāka digitālo jaunatnes darbu, turpinot jauniešiem piedāvāt saturīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Mūsu darbu pamanīja gan citu novadu kolēģi jaunatnes jomā, gan pāraugošās institūcijas valsts mērogā. Piemēram, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra mūs aicināja piedalīties vebinārā, kurā online piedalījās vēl vismaz 50 dalībnieki, lai uzklausītu mūsu pieredzi digitālā darbā ar jauniešiem novadā. Tādēļ vēlamies arī mūsu novadniekiem pastāstīt, ka mums viss notiek, nekas nav apstājies.

Lasīt visu ziņu

10 dienu kino izaicinājums

05.05.2020

kino_iz.jpgEsam izstrādājuši Kandavas novada jauniešiem jaunu izaicinājumu ar jauniem uzdevumiem:  katru dienu publicē Instagram story, attiecīgās tēmas seriālu vai filmu, kas norādīta izaicinājuma tabulā. Ņem vērā, ka apkopjot jauniešu publikācijas, tiks veidotas seriālu un filmu rekomendācijas. Tāpēc publicē to, ko iesaki citiem noskatīties!

Dalies ar saviem favorītiem, ietagojot @jcnagla & @sviitra_paari!

Aktīvākajiem dalībniekiem, kā jau ierasts - pārsteigums!

(klikšķini uz attēla, lai atvērtu to lielāku!)

15 dienu foto izaicinājuma rezultāti

05.05.2020

foto_iz_rez.jpgArī 15 dienu foto izaicinājums ir pārskrējis, pulcējot kopā 16 izturīgākos dalībniekus! (arī šī izaicinājuma gaita saglabāta @jcnagla Instagram story highlights!)

Kopā izaicinājumā piedalījušies 19 dalībnieki - Kandavas novada jaunieši.

Interesants fakts: deviņas reizes izaicinājuma laikā tika minēta Pharell Williams dziesma ''Happy''.

Lasīt visu ziņu

Aprīlis - digitalizēts un attālināts darbs ar jaunatni

30.04.2020

f1dba78c_7638_45f9_b61f_49ad8f566b7b.jpgEsam nodzīvojuši jau septiņas nedēļas citādākos apstākļos. Citam iet grūtāk, citam savukārt vieglāk. Katrs izdzīvojam šo laiku citādāk. Ir pagājis jau arī aprīlis. Ko esam paveikuši 30 dienās, lasi raksta turpinājumā.

Lasīt visu ziņu galerija (6)

MJIC "Nagla" mēneša plāns - Maijs 2020

30.04.2020

Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra „Nagla”

2020.gada maija plāns: ŠEIT!

Sagatavoja: Laura Kristīne Melne, Kandavas multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" jaunatnes darbiniece.

Apstiprināja: Ieva Ozoliņa, Kandavas multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" vadītāja.

Emocionālais un sociālais atbalsts nedrošā brīdī

21.04.2020

atbalsts.jpgKrīzes laikā, kad izjaukts ierastais dzīves ritms un jāievēro dažādi ierobežojumi, daudzi izjūt spriedzi, trauksmi, dusmas, bēdas vai nomāktību. Šādas emocijas ir saprotamas un nav nosodāmas, bet ir svarīgi darīt visu, lai palīdzētu sev un līdzcilvēkiem tik galā ar negatīvajām emocijām.

Lai izvairītos no krīzes radītām sekām, psihologa konsultācija vai līdzcilvēka uzklausīšana ir viena no efektīvākajām metodēm. Tāpēc Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir apkopojusi pieejamos resursus par iespējām gūt psihoemocionālo palīdzību dažādām sabiedrības grupām - no skolēniem un jauniešiem līdz pedagogiem un vecākiem, kā arī par iespējām saņemt garīgu atbalstu: ŠEIT!

Tur atrodami gan krīzes tālruņi, gan kontakti vardarbībā cietušajiem, pie tam ir iespēja ne tikai zvanīt, bet sūtīt e-pastu vai risināt sasāpējušos jautājumus Skype. Apkopotie resursi ir bez maksas.

Informācija par sociālo atbalstu bērniem, jauniešiem un viņu ģimenēm: 

Kandavas novada Sociālā dienesta aktuālā informācija par pabalstiemŠEIT 

Iespēja saņemt pārtiku un pabalstu krīzes situācijā nonākušiem: ŠEIT

Saņemt #paliecmājās palīdzību, vai pieteikties kā brīvprātīgais: ŠEIT

Kultūras deva mājas apstākļos: virtuālās ekskursijas, kino, koncerti, teātri, grāmatas, u.c.

21.04.2020

83d3015edeaa833598b31b903ab56d76.jpgEsam apkopojuši informācijas resursus un izveidojuši sarakstu ar  kultūras aktivitātēm un pasākumiem, kurus vari apmeklēt sev piemērotā laikā un vietā.

Spied uz raksta (lai tas atvērtos plašāks), un iepazīsties ar pieejamajām bezmaksas online iespējām - dodies virtuālās ekskursijās, klausies koncertus, lasi grāmatas, skaties kino, teātrus un operas, pēti vēsturi, utt... Un tas viss iespējams Tavās mājās uz tava ērtā un siltā dīvāna! :)

Lasīt visu ziņu
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas