Jaunumi

JC "Nagla" mēneša plāns - Jūlijs 2019

01.07.2019

Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvas centra „Nagla”

2019.gada Jūlijs plāns: ŠEIT

Sagatavoja: Laura Kristīne Melne, Kandavas multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" jaunatnes darbiniece

Apstiprināja: Ieva Ozoliņa, Kandavas multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra "Nagla" vadītāja

Jaunieti, nesēdi malā, iesaisties sabiedrībā! Līdzdarbojies!

14.06.2019

"Manas tiesības Mans spēks" ir projekts ko sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā realizē jauniešu biedrība KALM International Trainings. Šī projekta ietvaros tiks publicēti 15 paskaidrojoši video rūlīši, kuru mērķauditorija ir tieši jaunieši. Video rūlīši pievēršas tieši tām tēmām par ko jauniešiem ir vismazākā skaidrība un, kuras iepazīstot jaunieši justos daudz spējīgāki aktīvi iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos gan personīgā, gan valsts līmenī.


Avots: Izglītības un zinātnes ministrija

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas jūnija sanāksme jaunatnes jomā

07.06.2019

lpia.jpgJūnija mēnesī Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas sanāksmes tēma bija veltīta jaunatnes jomai, līdz ar to uz sanāksmi devās Kandavas novada domes izpilddirektors kopā ar Kandavas MJIC "Nagla" vadītāju un jaunatnes darbinieci, kas ikdienā strādā ar Kandavas novada jauniešiem. Šī bija vērtīga diena Priekuļu novadā, lai iepazītu jaunatnes jomas darbu citā pašvaldībā. 

Vairāk par šo sanāksmi lasi raksta turpinājumā...

Lasīt visu ziņu

Noslēdzies projekts "Kandavas MJIC “Nagla” vēstneši – labā roka mobilā jaunatnes darbā"

05.06.2019

dsc_0008.jpgKopš 2018. gada vasaras nogales Kandavas novada dome sadarbībā ar Kandavas Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru “Nagla” īsteno projektu "Kandavas MJIC “Nagla” vēstneši –  labā roka mobilā jaunatnes darbā".  Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

2017. gada vasarā Kandavas MJIC “Nagla” uzsāka iniciatīvu īstenot mobilu jaunatnes darbu Kandavas novada pagastos, nodrošinot jauniešiem dažādus atbalsta pasākumus. Sākotnēji jauniešu centra vadītāja kopā ar brīvprātīgajiem jauniešiem brauca uz katru pagastu un organizēja aktivitāti. Pagastu jaunieši un iedzīvotāji ļoti novērtēja šo iniciatīvu, taču tas prasa lielu laika, darba un cilvēka resursus no jauniešu centra, tādejādi samazinot jaunatnes darba kvalitāti tepat uz vienas Kandavā – “Naglā”. Līdz ar to radās projekta ideja ar mērķi veicināt jauniešu brīvprātīgo darbu un jauniešu iniciatīvu realizāciju, radīt iespēju pašiem jauniešiem rīkot brīvā laika aktivitātes Kandavas novada pilsētā un pagastos. Projektam bija ieplānotas četras dažādas aktivitātes.

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Projekta "Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!" aktualitātes

05.06.2019

jauniesu_2_projekts.jpgKopš šā gada sākuma biedrība „Kandavas novada Jauniešiem” īsteno projektu „Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!" ar mērķi veicināt jauniešu līdzdalību, sadarbību, līderismu un iniciatīvu īstenošanu, lai sekmētu jaunatnes organizācijas darbību ilgtermiņā pilsētā un novada pagastos.  Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Kandavas Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru „Nagla”. Projekta laikā īstenotas trīs galvenās aktivitātes.

 Pirmā aktivitāte – Jauniešu apmācības “Esi aktīvs – iesaisties!” norisinājās martā ar mērķi pulcēt 12 Kandavas novada jauniešus, lai veicinātu līderības, sadarbības prasmes un veicinātu jauniešu līdzdalību arī nevalstiskajā sektorā.

Otrā aktivitāte norisinājās aprīļa nogalē un maijā- Jauniešu iniciatīvu dienas Cērē, Zemītē, Zantē, Vānē, Matkulē un Kandavā ar mērķi īstenot pašu jauniešu iniciatīvas ar jaunatnes organizācijas palīdzību, nodrošinot dažādu aktivitāšu īstenošanu, popularizēt biedrību “Kandavas novada Jauniešiem” visa novada mērogā un aicināt jauniešus izmantot iespējas, ko piedāvā nevalstiskais sektors un dažādas jaunatnes organizācijas.

Lasīt visu ziņu

Maijs jauniešu centrā - emocijām bagāts mēnesis

03.06.2019

c921ecf8_5b65_4f57_ba13_0efbedef4464.jpgJāatzīst, ka maijs bija ļoti saspringts mēnesis gan fiziski, gan emocionāli. Darbiniekiem un brīvprātīgajiem jauniešiem bija jāveic ļoti daudz darbu vienlaicīgi, īstenojot vairākus projektus - sadarbojoties ar biedrību "Kandavas novada Jauniešiem" "Atbalsts. Izaicinājums. Kapacitāte – Jauniešu līdzdalība!", sadarbojoties ar Kandavas novada domi "Kandavas MJIC “Nagla” vēstneši –  labā roka mobilā jaunatnes darbā" , kā arī vadot Eirodesk pasākumus. Saspringumu radīja arī dažas jauniešu nepārdomātas rīcības. Taču kopumā mēnesis ir bijis raibs un kopā esam radījuši dažādas jautras un feinas aktivitātes bērniem un jauniešiem. Kādas tieši? Lasi raksta turpinājumā!

Lasīt visu ziņu galerija (53)

Kas jauns mobilā darbā maijā? TRAKI aktīvs mēnesis!

03.06.2019

photo_2019_05_30_13_56_54.jpgMaijs mūsu Kandavas novada jauniešiem ir bijis traki aktīvs mēnesis, jo norisinājās tik daudz aktivitātes! Norisinājās Eurodesk mini pikniki, biedrības "Kandavas novada Jauniešiem" projekta iniciatīvu dienas, norisinājās vēstnešu divu dienu noslēguma pasākums, skolās un pulciņos bija karstais noslēguma laiks ar pārbaudījumiem, eksāmeniem, skatēm, koncertiem un pasākumiem. Maijs mūsu Kandavas novada jauniešiem tiešām bija TRAKI aktīvs mēnesis, nogurums mūsu jauniešu acīs bija manāms! Bet Cēres, Zantes un Vānes vēstneši sasparojās noorganizēt vēl pēdējās projekta aktivitātes! Kāds? Lasi raksta turpinājumā! Un apskati bilžu galeriju!

Lasīt visu ziņu galerija (37)
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas