Jaunumi

Mobils jaunatnes darbs Matkulē :)

27.10.2017

img_20171027_144925.jpgPiektdien mēs devāmies uz Matkuli, tikties ar vietējiem bērniem un jauniešiem! Mēs kopā ļoti čakli pastrādājām - spēlējām dažādas spēles un enerdžaizerus, mācījāmies par drošību internetā un pildījām praktisku uzdevumu - domu karti, gatavojām jautras un gardas sviestmaizes! Lai gan neviens "oficiālā" jauniešu vecuma pārstāvis neieradās, nemetām plinti krūmos un darbojāmies ar topošajiem jauniešiem :) Nākamreiz vienojāmies tikties trešdienā pēc deju nodarbības 29.novembrī plkst. 18:00, cepsim keksiņus un skatīsimies iedvesmojošas filmas! :) Noteikti apskatu bilžu galeriju - kā mums ir gājis! :)

Lasīt visu ziņu galerija (19)

Izstādes “Mūs vieno māksla!” atklāšana jauniešu centrā “Nagla”

27.10.2017

img_20171026_160626.jpg26.oktobrī, plkst.16:00 jauniešu centra “Nagla” zālē tika atklāta izstāde “Mūs vieno māksla!”, kura tapusi projekta “Stereotipu mazināšanas un savstarpējas izpratnes veidošana caur vizuālās mākslas kultūras izpausmēm” ietvaros, kuru realizēja biedrība “Kandavas novada Jauniešiem”. Projekta mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu, savstarpējo izpratni, toleranci, stereotipu laušanu, savstarpēji izzinot latviešu un romu tautu mākslu, veidojot pazīstamu latviešu un romu tautu mākslinieku slavenu gleznu reprodukcijas, izmantojot dažādas vizuālās mākslas tehnikas. Izstādes atklāšanas laikā ar muzikālu priekšnesumu – akardeona spēli uzstājās Kārlis Šteinbergs, ar Kārļa Rudēviča dzejas lasījumu uzstājās Amina Pikse, Roberts Pūliņš, Elizabete Baiba Tīzenkopfa un  Enrika Kurzemniece, kā arī ar romu dziesmu dziedājumu mūs priecēja Zita Kleina un Amina Pikse. Lasi raksta turpinājumā ziņu un skati bilžu galreiju! :)

Lasīt visu ziņu galerija (38)

Biedrībai "Kandavas novada Jauniešiem" ir savs logo! Urrā!

27.10.2017

img_20171026_164040.jpgNo 11.septembra līdz 11.oktobrim norisinājās biedrības "Kandavas novada Jauniešiem" logo konkurss, kurā Kandavas novada jaunieši tika aicināti zīmēt logo idejas. Saņēmām daudz dažādas idejas... Biedrības pārstāvji - jaunieši izvērtēja iesūtītos darbus un kā uzvarētāju izvēlējās Annas Dūniņas darbu! Annu apbalvojām radošā pulciņa izstādes atklāšanā 26.okotbrī, pasniedzot pateicību un dāvaniņu. Paldies Annai un pārējiem jauniešiem par ieguldīto darbu! Esam priecīgi, ka nu mēs varēsim izmantot logo afišās un dokumentos! :)

Apskati bilžu galeriju ar pārējo radošo darbu ideju autoriem! :)

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Mobils jaunatnes darbs Zemītē! :)

27.10.2017

img_20171025_144814.jpgTrešdien tikāmies Zemītes kultūras namā kopā ar Zemītes pagasta bērniem un jauniešiem! :) Mēs spēlējām spēles un iesildījāmies ar dažādiem enerdžaizeriem, mācījāmies visu par un ap drošu internetu, pildījām praktisku uzdevumus un beigās gatavojām gardas sviestmaizes! Mums ļoti patika pasākums, jo varējām gan atpūsties, gan nedaudz pastrādāt! Kamēr visi kopā čakli strādājām, tikmēr aiz loga sagaidījām pirmo sniegu! Mēs vienojāmies, ka nākamreiz tiksimies 22.oktobrī plkst. 17:00 un cepsim keksiņus, un skatīsimies iedvesmojošas filmas! Ņem līdzi draugus un tiekamies!

Noteikti apskati bilžu galeriju, kā mums ir gājis ar Zemītes jauniešiem! :)

Lasīt visu ziņu galerija (23)

Izstādes "Mūs vieno māksla!" atklāšana

26.10.2017 16:00 - 26.11.2017 - 17:30 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

afisha_izstades_atkl.jpgIzstādes "Mūs vieno māksla!" atklāšana Kandavā jauniešu centrā "Nagla" zālē, 26 oktobrī, plkst. 16:00, projekta "Stereotipu mazināšanas un savstarpējas izpratnes veidošana caur vizuālās mākslas kultūras izpausmēm", kuru realizē biedrība "Kandavas novada Jauniešiem" ietvaros. Izstādē tiks atklāta romu un latviešu bērnu un jauniešu mākslas darbi - slavenu latviešu gleznotāju, kā piemēram, Maijas Tabakas, Daigas Krūzes, Vilhelma Purvīša, Džemmas Skulmes un romu mākslinieka Kārļa Rudēviča gleznu reprodukcijas dažādās mākslas tehnikās. 

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar biedrību “Latvijas Pilsoniskā Alianse” un Kultūras ministriju projekta „Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības attīstības un starpkultūru dialoga jomā” ietvaros. Projekta finansējuma avots ir Latvijas Republikas valsts budžets.

Lasīt visu ziņu

Ekskursija uz Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un romu kultūras centru! :)

24.10.2017

img_20171024_111920.jpgŠodien mēs bijām ļoti foršā ekskursijā uz Rīgu Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Romu kultūras centrā. Mākslas muzejā mūs sagaidīja ļoti forša gide, kas mums pastāstīja par Latvijas mākslas vēstures attīstību līdz pat mūsdienām. Redzējām daudzu mākslas dižgaru darbus, tai skaitā tos mākslas darbus, kuru interpretācijas gatavojām jauniešu centra radošajās mākslas nodarbībās. Tā pat kārtīgi šokējāmies par mūsdienu mākslu. Vai tiešām māksla? Laikam jau tomēr esam klasiskās mākslas piekritēji! :) Muzeja telpas ir ļoti jaukas pēc ilgās un lielās renovācijas, muzejs ir ļoti mūsdienīgs! Noteikti iesakām arī citiem apmeklēt šo muzeju. Lasi turpinājumu, kā mums šodien ir gājis...

Lasīt visu ziņu galerija (68)

Jauniešu paveiktie darbi Labo darbu nedēļā

23.10.2017

img_20171023_wa0006.jpgPagājušā nedēļa visā Latvijā bija Labo darbu nedēļa, kad visi Latvijas iedzīvotāji tika aicināti veikt labus darbus un palīdzēt viens otram! Arī būs iedvesmoja mūsu aktīvā apkopēja Baiba, kas mūs aicināja sakopt skolas kalna taciņu. Mēs atsaucāmies aicinājumam un Award jaunietes un jauniešu centra jaunietes vilka cimdus, ņēma atkritumu maisus un devās savākt atkritumus skolas kalna taciņas apkārtnē. Darba bija daudz, taču mēs to paveicām pavisam īsā laikā. Pēc darbiņa devāmies uz jauniešu centru pēc siltas tējas tases un gardiem našķiem. Mūsu labā darba aicinājumam atsaucās arī Cēres jaunieši. Ko labu sadarīja viņi? Lasi raksta turpinājumā!

Lasīt visu ziņu galerija (5)
facebokinstagram
<>


Jaunākās galerijas